RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekset opp for tankpessimistene

Sist oppdatert:
Frontline-direktør Tor Olav Trøim foreleste i går for shippingeliten i New York om hvorfor pessimistene i tankmarkedet tar feil
Ttrøim holdt i går presentasjoner av både Frontline og Golar LNG i forbindelse med MarineMoneys shippingseminar i New York, og han lot ikke anledning gå fra seg til å sette på plass pessimistene i markedet.

Ifølge presentasjonsmaterialet til Trøim er det på tide at pessimistene godtar at det er en stram balanse mellom tilbud og etterspørsel.

Han pekte i den forbindelse på at skrapingen av stortankskip sannsynligvis vil komme til å følge leveransen av nye skip frem til utgangen av 2004, og trakk frem de nye, strenge aldersreglene for tankskip i EU, som han forventer også vil bli fulgt opp av FNs IMO.

Ifølge Trøim peker handelen i futures mot rater på mellom 35.000 og 40.000 dollar pr. dag ut året.

Blant andre faktorer skipsreder John Fedriksen høyre hånd mener vil trekke opp fremover, er fortsatt historisk lave oljelagre, høye naturgasspriser og stengte atomkraftverk i Japan, samt sterk asiatisk etterspørsel og utsikter til fortsatt ustabilitet i Venezuela og Nigeria.

Serien med gode argumenter ble avslutte med spørsmålet; Still Bearish ?????????

Trøim opplyste også at breakeven for VLCC'ene i juni ligger på 20.696 dollar pr. dag på timecharterbasis, og på 13.523 dollar for suezmax'ene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere