RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lene Marlin hos Økokrim

Sist oppdatert:
EMI har anmeldt piratkopieringen av Lene Marlins nye plate til Økokrim, etter at Dagbladet fant platen på en av ErgoGroups servere.

Da EMI Virgin slapp Lene Marlins nye singel "You weren't here" forrige uke, føk den rett opp på VG-listas førsteplass.

Samtidig oppdaget EMI at hele platen "Another Day" var lagt ut på Internett. Plateselskapet leverte politianmeldelse og saken har nå havnet hos Økokrim, politiets enhet for etterforskning og påtale av økonomisk kriminalitet

Plateselskapets problem er todelt. For det første lanseres albumet først mandag 22. september. Plateselskapet mener at hele lanseringsplanen er forkludret ved at det har vært mulig å laste det ned fra nettet.

For det andre har det vært mulig å laste albumet gratis ned, noe plateselskapet anser som et brutt på opphavsretten.

Hun har fått 19 avisoppslag de siste 14 dagene, tre i Adresseavisen, seks i Nordlys, fire i Dagbladet, tre i Aftenposten, to i NTB og ett i Bergens Tidende.

ErgoGroup er Postens heleide konsulent- og datasikkerhetsselskap. EMI-sjef Per Eirik Johansen sa til Dagbladet at han trodde det var en utro tjener som hadde hjemmesiden der platen lå.

- Den ligger på en maskin som leies ut på webhotell. Vi har anmeldt forholdet til politiet og overlatt alle fakta til dem. Utiver det er det for tidlig å spekulere i saken, opplyser Wibecke Brusdal, informasjonssjef ErgoGroup til Propaganda.

Hvem har ansvaret for innholdet på hjemmesiden?

- På generelt grunnlag, uten å kommentere denne saken direkte, når det gjelder webhotell, er det den som har hjemmesiden som har ansvaret for innholdet, sier Brusdal.

- Vi har anmeldt forholdet og samlet alle fakta. Nå er det Økokrim som har saken, sier Brusgård.

Økokrim har sagt til Dagens Næringsliv at enheten må ta det alvorlig når musikk er offentliggjort før den er utgitt. Økokrim vil ettersforske saken, men ikke komme med ytterligere opplysninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere