RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lene Marlin rett til topps på VG-lista

Sist oppdatert:
Lene Marlins nye plate ”Another Day” føk rett inn på topp 40 på VG-lista. Dette til tross for at platen ble lagt ut på Internett.

I den nye VG-lista, som ble publisert i dag, topper Lene Marlin albumlisten. Dette skjer trass i at platen ble lagt ut med muligheter for gratis kopiering flere uker før lanseringen.

Marlins plateselskap fikk panikk og leverte politianmeldelse, også mot ErgoGroup, som eier serveren der platen ble lagt ut. En av de viktigste årsakene til anmeldelsen var at dette forstyrret plateselskapets lansering. Virgin-sjef Per Eirik Johansen sa at dette kostet selskapet masse penger.

- Skaden er allerede skjedd, og det får vi ikke stoppet. Platen er allerede anmeldt enkelte steder og observert på servere blant annet i Kina. Men for oss er dette en betydelig skade. Lene Marlin er vår største artist, og skulle ut i Norge og hele Europa som en stor prioritet mandag 22. september. Klart dette har kostet oss skikkelig med penger, sa Johansen til Aftenposten.

Likevel, Lene Marlin fikk dobbeltsider i alle de store avisene. Både VG og Dagbladet, Aftenposten, Adresseavisen, Bergens Tidende, Nordlys, Dagens Næringsliv, NTB, Dagsavisen – fulgte Lene Marlin "tett på nett", før platen overhodet kom ut i butikkene.

Trass i at platen ble lagt ut på nett før den kom i butikkene, selger den på sin første uke mer enn Trondheims-baserte Hans Rotmo og popidolet Kurt Nilsen.

ErgoGroup er politianmeldt og venter i spenning på resultatet. Saken er til behandling hos Økokrim, der informasjonsavdelingen opplyser at saken har stor prinsipiell betydning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere