Lenes ferieparadis

Foto: Leneorvik.no

Blogger Lene Orvik viser deg sitt arabiske paradis.

21.04.12 15:46

(SIDE2): Dette er hva Side2s nye blogger, Lene Orvik, skriver om et av sine favorittreisemål:

I løpet av de siste årene har jeg reist en del, og opplevd mange land. I januar i år bestemte kjæresten min og jeg oss for å ta turen til De forente arabiske emirater, nærmere bestemt Dubai.

Jeg kan ikke skryte på meg å være verdensvant, og det er veldig mange land som gjenstår og oppleves. Men jeg kan si så mye som at Dubai er det mest unike reisemålet jeg har besøkt. Dubai skiller seg helt ut fra alle andre reisemål jeg har opplevd. Det kan ikke forklares, og må bare oppleves med egne øyne.

Les mer om reise på Leneorvik.no:

Luksuriøst
Min første tanke så fort jeg kom ut av flyet var vel at jeg aldri har opplevd maken til luksus. Og dette var bare på flyplassen, vi hadde jo hele Dubai å oppleve. Da vi nærmet oss selve byen, var det skyskrapere så langt øye kunne se.

Foto: Leneorvik.no

Vi var ti dager i Dubai, og det synes jeg var perfekt. Da får man slappet av og kost seg på stranden, og i tillegg få nok av tid til å oppleve det man bare må få med seg. Her er mine anbefalinger:

1. Det spektakulære fonteneshowet
Dette må oppleves. Jeg satt med konstant frysninger, og tårer i øynene. Det vakreste jeg har opplevd. Fontenene danser i takt med musikken, og det kryr av nysgjerrige turister som vil få med seg dette vakre synet.

Fonteneshowet finner man utenfor det gigantiske kjøpesenteret Dubai Mall. Anbefaler å spise middag på for eksempel Fridays samtidig, Fridays har sin beliggenhet i tredje etasje på Dubai Mall, og man får en fantastisk utsikt over hele showet. Showet foregår hver halvtime fra 18.00-23.00.

Foto: leneorvik.no

2. Verdens høyeste tårn
Ja, dette sier seg vel selv at man ikke kan gå glipp av. Om man vil betale normal pris for å komme seg opp, må man kjøpe billetter flere dager i forveien. Men man kan få kjøpt dyrere billetter om man ønsker å dra opp samme dag. Man tar heis helt opp som tar under ett minutt. Og man får til gjengjeld en unik opplevelse.

Foto: leneorvik.no

3. Shopping
Er du shoppinggal som meg, eller ikke, anbefaler jeg uansett ett besøk til kjøpesenterne Dubai Mall, med innendørs skøytebane og akvarium, og til Mall of Emirates som har innendørs skibakke. Må oppleves. Prisene på klær er omtrent samme som i Norge. Og man finner alle butikker man kan ønske seg.

4. Dra til fantastiske Burj Al Arab
Dette må oppleves både i dagslys og på kveldstid. På kveldstid må man få med seg de nydelige lysene, og den romantiske atmosfæren. Og på dagtid kan man forberede seg på å bli «amazed» bare av utsikten.

5. Badelandet Aquaventure
Badelandet ligger ute på den utrolige flotte The Palm. Aquaventure hører til luksushotellet Atlantis. Jeg følte meg som ett lite barn igjen her.

Anbefales til alle
Jeg har vel aldri før sett en så plettfri by. Det var ikke så mye som et støvkorn å se. Ikke noe søppel, sigaretter eller lignende. Uansett hvor man befant seg, var det alltid noen som vasket rundt deg. Pussing av lyktestolper var ikke uvanlig. Når man besøkte toalettet, kunne du være sikker på de sto klar utenfor for å vaske etter deg.

Taxiprisene er ufattelig lave, tar man taxi i 30–40 minutter, betaler man rundt 30–40 kroner. Alt av turistattraksjoner koster en del penger, men går man på lokale supermarked, kan man handle 3–4 poser for en veldig billig penge. Når det kommer til å dekke bein og skuldre, er nok ikke dette så strengt i selve Dubai, på grunn av turismen. Men, jeg valgte uansett å dekke meg litt til under hele ferien, slik at jeg unngikk blikk.

Sjekk ut bloggen til Lene Orvik her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.