RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lensmannskontor evakuert etter funn av bombelignende gjenstand

Bildet er tatt rett utenfor lensmannskontoret. Foto: Einar Lohne Bjøru
Bildet er tatt rett utenfor lensmannskontoret. Foto: Einar Lohne Bjøru
Sist oppdatert:
Område i Brønnøysund sentrum evakuert.

(AN.NO): Det er sperret av et område ved Rådhuset i Brønnøysund tirsdag ettermiddag, etter at en bombelignende gjenstand ble levert inn på Brønnøy og Vevelstad lensmannskontor, som har lokaler i samme bygning.

En person som er kjent for politiet fra før, er pågrepet og siktet i saken, skriver Avisa Nordland. Denne har erkjent å ha laget gjenstanden og har opplyst at den ikke inneholder særlig farlige elementer.

Etter en total vurdering av saken og i samråd med Oslo politidistrikt, er det imidlertid besluttet at bombegruppa skal komme til Brønnøysund og uskadeliggjøre gjenstanden.

Objektet som fikk bombealarmen til å gå, ser ut som en pakke. Den ligger på Rådhussletten, vel 100 meter sør for rådhuset/lensmannskontoret. Foto: Einar Lohne Bjøru

Inntil dette er utført holder politiet vakt ved stedet hvor gjenstanden er plassert. Folk i Brønnøysund behøver ikke ta spesielle forholdregler, men selvsagt respektere politisperringen.

- Hendelsen ble meldt inn til vår operasjonssentral i dag klokken 1403. Siktede ble pågrepet ti minutter etterpå, sier Ståle Sommerseth, stabssjef i Helgeland politidistrikt.

Les flere saker fra Avisa Nordland her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere