RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leo kjøpte ut ansatte

Sist oppdatert:
Sentrale ansatte i Leo Burnett ble kjøpt ut i løpet av fjoråret. Til sammen brukte byrået rundt 15 millioner kroner på å kjøpe ut ansatte med aksjer.

Ifølge Dagens Næringsliv kvittet Leo Burnett seg med totalt 17 ansattaksjonærer i egne selskaper i tapsåret 2002. Ansatte ble millionærer, mens problemene hopet seg opp.

- Utfordringen med ethvert økonomisk incentiv i en bedrift er hva som skjer når incentivene er levert. Når vi ser tilbake i dag kan det se ut som om det kanskje ikke var spesielt heldig. Men en del av det å drive forretning, er at ansatte kommer og går, sier Morten Polmar til DN.

Operasjonen skjedde som et ledd av omorganiseringen. Selskapene Førsteledd, ILeo, Innsikt og Reklamebyrå ble fusjonert inn i Leo Burnett AS, men først måtte altså de ansatte kjøpes ut. Til sammen dreide det seg altså om 17 personer. Bare i reklamebyrået var det 11.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere