RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leo-påvirket Kitchen

Sist oppdatert:
Det gikk ikke smertefritt å legge ned Leo Burnett Reklamebyrå og tro at Kitchen skulle overta alt. Noe har Kitchen vunnet, noe har det tapt, noe er fortsatt usikkert for Leos nye flaggskip.

Leo Burnett fokuserer på Kitchen i Norge når det gjelder reklame- og massekommunikasjon. Kitchen heter dermed Kitchen Leo Burnett, men mest som en formalitet.

- Vi kommer ikke til å kalle oss annet enn Kitchen, sier Haakon Dahl, daglig leder i Kitchen til Propaganda. Leos kunder fikk tilbud om å være med over til Kitchen. Byrået har overtatt McDonald's, BMW, Canon og har foreløpig KraftFoods snacks.

- Først og fremst så har det gått som vi trodde det skulle gå. Nå har det roet seg litt ned. Vi er over det verste og tilbake i normalt gjenge. Prosessen med Leo har vist oss at det ikke er automatikk i at kundene som har preferert Leo nødvendigvis prefererer Kitchen. Det har bakgrunn i at Leo er fullservicebyrå, mens Kitchen er lite, tett og nært, med en fastpris i året, sier Dahl.

Usikre kunder

KraftFoods er internasjonal Leo-kunde, og videre reklamekjøp blir avgjort etterhvert.

Flytoget ikke bestemt seg ennå. Telenor valgte bort Leo Burnett og ikke Kitchen, det var bestemt før "prosessen".

- Da kundene ble tilbudt å være med over til Kitchen, var det mange som måtte tenke seg om. Det er fremdeles noen kunder som avventer situasjonen og vurderer. Det må vi leve med, sier Dahl. Dagbladet-kontoen har til Trys glede gått dit.

- Det måtte vi regne med. Vi kan ikke vinne alt, sier Dahl. Byrået har fått en stor, ny kunde til, men det er ikke offentlig ennå.

Påvirket av "prosessen"

Fredag slapp Leo Burnett meldingen om at gruppen flytter ut fra Postgirobygget og tilbake til Skøyen, i de gamle lokalene til JKL Woldsdal.

- Det er viktig å fortsatt yte samme service for de kundene vi hadde fra før, hele tiden vært prioritet én, sier Dahl. Men det er ingen tvil om at Leo Burnett-nedleggelsen har påvirket. Nettsiden til Kitchen har ikke blitt oppdatert siden juni.

- Det kommer av at vi har jobbet med Leo-prosessen i fire måneder, det har vært mye å gjøre med det. Men jeg lover at den blir oppdatert før jul, sier Dahl, og forteller at det var tema senest på julebordet på torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere