RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leo-topper tjener på fransk åpning

Sist oppdatert:
Franske Publicis kjøpte opp Leo Burnetts eierselskap Bcom3 for ett år siden. Det tjente norske Leo-topper godt på.

Leo Brunett Worldwide fusjonerte seg inn i det amerikanske byrånettverket Bcom3 for tre år siden og ble børsnotert. I fjor kom den franske byrågiganten inn og overtok samtlige aksjer i eierselskapet.

Det tjener flere topper i norske Leo Burnett godt på. Terje Thorkildsen, Arne Eggen, Morten Polmar, Øistein Borge og Erik Hersoug fikk tilbud om, og kjøpte aksjer i Leo Burnett i 1999.

Ifølge Dagens Næringsliv fikk Terje Thorkildsen, Arne Eggen, Morten Polmar, Øistein Borge og Erik Hersoug en del av oppgjøret i form av aksjer i Publicis. Ingen av dem har ennå solgt en eneste aksje, men millionene strømmer inn som en del av oppgjøret.

Thorkildsen, Polmar og Borge fikk i størrelsesorden ti millioner kroner i fjor, mens Eggen og Hersoug dro inn to millioner kroner hver. Thorkildsen som var med og startet Nordskar & Thorkildsen som ble solgt til Leo Burnett, har vært styreleder i byrået.

- Da vi kjøpte aksjene ante vi ikke at selskapet kom til å havne på børs, og den gang var det ingen voldsomt fet deal, sier Thorkildsen til DN. Han vil ikke opplyse om hvor mye han investerte i.

- Vi blir ikke steinrike av dette, men det er en hyggelig sum å ha med seg gitt at aksjene utvikler seg brukbart, sier han videre.

Ifølge Morten Polmar kan aksjene selges ved at de kvitter seg med 12,5 prosent av aksjeposten hver sjette måned over en periode på fire år. Heller ikke han vil si hva den enkelte investerte.

Han sier til DN at oppgjøret også består av kontanter, obligasjonslån, opsjoner på Publicis-aksjer og innløsbare obligasjoner som løper over 20 år med mulighet for konvertering til Publicis-aksjer. Øistein Borge bekrefter at en del av hans inntektshopp på nesten 12 millioner kroner kommer fra aksjeposten i Publicis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere