Leopard på rømmen i Sverige

Eskilstuna (NTB-TT): En leopard har vært på rømmen i dyrehagen i den midtsvenske byen Eskilstuna. Leoparden rakk å ta livet av tre dvergmoskusdyr, en type små drøvtyggere, før den ble fanget inn igjen.

Ingen mennesker var i fare under leopardrømmingen mandag, het det på avisen Eskilstuna-Kurirens nettsider tirsdag. Leoparden greide nemlig ikke å ta seg ut av paviljongen der den holdt til sammen med andre dyr.

- Leoparden ble raskt fanget inn, og nå er vi i gang med en omfattende undersøkelse for å finne ut hvordan den kom seg ut av buret. Vi tar denne saken svært alvorlig, heter det i en pressemelding fra Parken Zoo.

Å fange inn leoparden bød ikke på noen problemer, sier Irja Bäckström i selskapet som driver dyrehagen.

- Den sovnet etter at den ble truffet av en bedøvelsespil, og vi la henne tilbake i buret, forteller Backström til nyhetsbyrået TT.

Dyret som rømte i Eskilstuna tilhører arten treleopard, som i vill tilstand holder til i tropiske regnskoger i det sørøstlige Asia. De blir fra 75 til 110 centimeter lange fra snute til halerot og veier som regel mellom 10 og 20 kilo. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.