RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leopard skaper panikk i India

Sist oppdatert:
New Delhi (NTB-AFP): En vill leopard har streifet rundt i den indiske byen Meerut siden søndag og har skapt panikk etter å ha vært innom både et sykehus, en kino og en boligblokk.

Lokalmyndighetene i byen hadde mandag ettermiddag ennå ikke klart å fange det store kattedyret. Alle skoler i byen er stengt og folk bes være forsiktige.

– Til tross for gjentatte forsøk har vi ikke klart å fange dyret. Men vi har iverksatt en omfattende jakt på rovdyret, sier en talsmann for lokalmyndighetene i Meerut, som ligger 60 kilometer nordøst for hovedstaden New Delhi.

Leoparden ble oppdaget inne på en avstengt fløy på et militærsykehus i byen søndag. Myndighetene utkalte et jaktlag, som klarte å skyte en bedøvelsespil i dyret.

– Men den klarte likevel å ta seg ut og rømme. Deretter snek den seg inn i en kino før den gikk videre inn i en boligblokk. Men nå har vi mistet sporet av den, sier talsmannen mandag ettermiddag.

Seks personer skal ha blitt skadd etter å ha hatt nærkontakt med leoparden, og myndighetene ber om at alle markeder i byen, som har 3,5 millioner innbyggere, holdes stengt inntil dyret er fanget.

I forrige uke mistet en fem år gammel gutt livet etter å ha blitt angrepet av en leopard i delstaten Chhattisgarh, den så langt siste hendelsen i sitt slag. Leoparder og andre rovdyr kommer stadig oftere inn i bebygde strøk ettersom dyrenes leveområder blir færre mens bebyggelsen brer seg utover. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere