RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leos diamantoppskrift

Sist oppdatert:
Skal du kjøpe en diamant til dama, så sjekk rådene fra Leonardo DiCaprio først.

(SIDE2:) Leonardo DiCaprio liker verken å være spesielt privat eller veldig politisk, selv om han i åresvis har kjempet en sterk kamp for miljøvern.

Men nå befinner han seg midt i filmen «Blod Diamond», der han spiller den tidligere leiesoldaten Danny Archer som livnærer seg på å selge smuglerdiamanter fra det krigsherjede Sierra Leone. Det er en actionfilm, som samtidig har et klart budskap.

- At filmen har et budskap er en god tilleggsbonus, sier Leonardo DiCaprio til TV 2 Magasinet.

LES ANMELDELSEN:DiCaprio glitrer

Leonardo er nominert til en Oscar for beste hovedrolle. Denne uken fikk han også skryt av utenriksminister Jonas Gahr Støre, fordi filmen setter fokus på ulovligdiamant -utvinning som finansierer væpnede konflikter i flere afrikanske land.

LES MER OM DET:Blodige diamanter

Blood Diamond har sin handling fra en av de mest kjente, nemlig borgerkrigen i Sierra Leone i 1999. Nesten 4 millioner afrikanere er drept i disse væpnede konfliktene. Og selv om diamantindustrien har gjort en stor innsats for å få bukt med problemet, smugles det i dag edelstener for over 150 millioner kroner inn på det lovlige markedet.

TV 2 SUMO: Se innslag med Leo her.

Blodig kjærlighet
- For noe som i så stor grad representerer kjærlighet, ville jeg vært veldig sikker på hva jeg kjøpte, sier Leonardo DiCaprio. Her er hans oppskrift på hvordan sikre deg at din diamant ikke er en konfliktdiamant.

SE TRAILER:Blood Diamond

- Jeg ville være 100 prosent sikker på at butikken jeg kjøpte den I, kunne fortelle meg at den ikke var fra en konfliktsone. De skal ha både sertifikat på at steinen er ekte og at det ikke er en konfliktdiamant.Jeg ville sagt – bevis det for meg. Bevis at dette ikke er en diamant som har forårsaket at barn er blitt utstyrt med geværer, drevet millioner på flukt og forårsaket at folk har mistet lemmer og liv, sier han til Magasinet.

Velsignet
For Leonardo er «Blood Diamond» blitt mer enn en film om diamanter.

- Vi lever veldig velsignede liv her i den vestlige verden og vi burde som forbrukere være mer klar over hvordan det påvirker andre, sier han.

LES OGSÅ:

Årets yngste Oscar-kvinne

Sniktitt på ukas filmpremierer

Gullgutten DiCaprio

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere