Ler av narkostempel

Espen Eckbo i TV 2-nøttene rister på hodet av påstandene om at de lager humor av en narkoman Tøflus-kopi. Her er hans og Zahid Alis versjon .

09.06.06 10:33

(SIDE2:) Som et fast innslag i «TV 2 Nøttene» møter vi Zahid Ali som en skomaker Andersen som i stedet for Tøflus har en sandal under bordet. Dette er ment som en koselig vri på «Jul i Skomakergata» med en skomaker med innvandrerbakgrunn, forklarer Espen Eckbo og stiller seg uforsteånde til Aftenpostens oppslag i dagens avis:

«Her er TV 2s julegave til seerne: Hele romjulen skal en dopavhengig 'sandal' ruse seg på stoffet khat - i beste sendetid.»

- Det der er helt misforstått av journalisten, sier Espen Eckbo til Side2.

- Hvor han har fått dette med narkorus fra, det er helt på bærtur.

- Ikke narkoman

Eckbo forklarer:

- Han tygger ikke khat, men spinatblader. Da journalisten var med på opptak, så var det noen tagninger der det ble sagt at han tygger khat. Dette må sees innenfor den kulturelle rammen, at det er et kjent fenomen i den tredje verden der sandalen kommer fra. Men det er altså en liten vits inne i det hele, sier han.

- Så Sandali er ingen narkoman?

- Nei, det er han ikke. Han tygger spinatblader i stedet for kruspersille, og bor i skrivebordet til skomaker Ali.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Seefood tv

Overrasket skomaker Ali

Også hovedpersonen Zahid Ali er overasket over artikkelen.

- Journalisten hang seg opp i en bitteliten vits som vi ikke har tenkt på at skulle få fokus en gang, sier han til Side2.

- Det er veldig mye annet som er mye morsommere.

La om profilen

Etter TV 2-nøttene i fjor hadde Eckbo et møte med TV 2 der de ble enige om å tone ned noe av den groveste humoren.

- Vi har blitt enige om å ligge unna hovedløsningsord som 'satan' og 'balle'. Det hadde jeg ikke noen problemer med.

I 2004 var det tatt med noen banneord og stunts som kanalen mente ikke var spesielt egnet til familieunderholdning. Men selv om stilen er endret i år, er Eckbo overrasket over at media hele tiden fokuserer på de mest pikante tingene.

- Det har ført til en del bekymrete reaksjoner fra TV 2, men det er det altså ingen grunn til.

Svensk hjelp

I år har Eckbo fått med seg den svenske komikeren Robert Gustavsson, mest kjent her i Norge som fast gjest i «Åpen post» på NRK. Han vil ha innslag som en slags handy man som skal lære folk praktiske ting.

- Lille julaften skal han vise folk hvordan han pakker inn et hamster som julegave til barna sine. Og så skal han bake pepperkaker i siste liten.

Det blir også gjensyn med Eckbos rørende figur Asbjørn (- Hadde ikke hjerte til å ikke ta ham med). Skomaker Ali møter vi første gangen første juledag. I første programmet så sjekker Zahid Ali innvandrernes allmennkunnskaper om norsk jul.

Sketsjene til årets nøtter er skrevet av hovedsaklig av Espen Eckbo og Kristian Ødegård. «TV 2 Nøttene» blir sendt hver kveld, og med reprise halv seks dagen derpå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.