RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lervik positiv til OEM-avtaler

Sist oppdatert:
Fast-sjef John M. Lervik uttalte seg positivt til å å få OEM-avtale med en av programvaremarkedet førstedivisjonsspillere på en presentasjon mandag
Pareto avholdt mandag et teknologiseminar. Første ute blant selskapene som skulle presenteres var Fast Search & Transfer, og adm. direktør John M. Lervik.

Det mest interessante som kom frem var at Lervik ønsker seg en OEM-avtale med en kunde i programvaremarkedets toppdivisjon i løpet av året.

- Vi forventer at vi får avtale med en av dem i løpet av året, sa Lervik.

OEM innebærer avtaler hvor andre programvareleverandører tar i bruk Fasts søketeknologi og selger det som eget produkt.

- Til nå har vi bare hatt avtaler i andre og tredje divisjon, sa Lervik, som er veldig opptatt av at Fast skal få på plass en toppspiller.

Det kom videre frem at Fast ser for seg at det nye området, applikasjoner bygd på Fasts teknologi ESP, vil komme i gang 1. juni i år.

Lervik så ikke store inntekter innen dette området med det første, men sa at han i løpet av året regner med at 10 prosent av inntektene vil komme fra såkalte SDA-er.

Fra Fasts forhandlere venter Lervik at omsetningen blir på rundt 30 prosent av totalomsetningen i år. I fjor var dette på 20 prosent.

Lervik redegjorde også for Fasts inntektsmodell fremover. Selskapet lever i hovedsak på lisensinntekter. Selskapets nysalg er på 50 prosent av de totale inntektene. Rundt halvparten av dette er oppgradering av tidligere salg. Dette betyr at hele 50 prosent av nysalget er helt nye kunder.

- Dette viser at vi har en viss risiko i Fasts inntekter. Vi trenger mye nysalg. Vi jobber med dette, sier Lervik, som viser til at dette ofte er slik i nyetablerte programvareselskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere