RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Les om de nominerte og juryens begrunnelser

Sist oppdatert:

Årets Sponsorpris

Elite Sport AS

Elite Sport har siden 2002 etablert en betydelig merkevare med Bavac, og inntatt markedslederposisjon i det norske markedet for sportsundertøy. Bruk av sponsoravtalen som bærende ide og kommunikasjonskanal samt integrasjonen med mer tradisjonelle markedstiltak er et skoleeksempel på kostnadseffektiv og hardtslående merkevarebygging. Å innta tilsvarende posisjon på 1,5 år ved hjelp av tradisjonelle kanaler som massekommunikasjon ville krevd formidable investeringer.

Elite Sport AS ved Bavac har gjort et kunststykke innen merkevarebygging på rekordtid!

Coca Cola Norge AS

Coca Cola Norge AS ved merkevaren Fanta har i sponsoravtalen med Norges Volleyballforbund utviklet en kampanje på en helhetlig og massiv måte. De har sterkt promotert merkevaren Fanta i assosiasjon med sporten og dens utøvere. Ut av denne satsingen har Fanta forsterket sin posisjon som Norges nest største merkevare i drikkevaresegmentet samt økt interessen for sporten. Fanta har utnyttet sponsoratet på en imponerende måte som man sjelden får glede av å se.

Bama

Bama kan etter langsiktig og bevisst satsning dokumentere tydelige effekter av 5-om-dagen konseptet samt økning i egne inntekter og økt markedsandel. Selv om sponsing som kanal ikke alene kan ta æren for Bamas utvikling, har utvilsomt denne kommunikasjonskanalen vært en tydelig bidragsyter.

Norge har som et av de få landene i Europa hatt en økning i forbruket av frukt og grønt. Omsetningsveksten er 5-doblet fra 93 – 03 (fra 962 mill kroner til forventet omsetning i 2003 på 5,1 milliard). Bamas markedsandel har økt fra ca. 30 % til 50 %, forbruket av frukt og grønt har økt fra 42 kg til 60 kg pr. innbygger. Den negative forbruksutviklingen av frukt og grønnsaker stagnerte på slutten av 90-tallet. Totalmarkedet i perioden 94 – 02 viser en økning på 11,6%.

TINE

Tine har gjort en særdeles grundig analyse av samstemtheten mellom produkt og utøver før gjennomføringen av kampanjen (3 års intern forberedelse). De har benyttet rettigheter som ligger i avtalen med Norges Fotballforbund slik at det ikke medfører tilleggskostnader. Alt stemmer! Brunostcaset er et glitrende eksempel på å bruke en troverdig landslagsspiller for å promotere Tines produkter. Et sponsorcase i kategorien "ABC i sponsing"

Cresco

Cresco har valgt å satse på sponsing som sin hovedmarkedsføringskanal, ved å kanalisere alle markedsmidlene inn i en hovedsponsoravtale med Norges Skiforbund og langrennseliten.

Cresco har integrert langrenn i all markedskommunikasjon fra internettsider til annonsering. Cresco evner å utnytte avtalen med tanke på sesongvariasjoner, i ekstern kommunikasjon i vintersesong og internt til å motivere ansatte i sommerhalvåret. I et marked preget av store svingninger har markedsandelen økt fra 19 til 22 %.

Cresco er et eksempel på gjennomført integrering av sponsing i all markedskommunikasjon til inspirasjon for andre.

Årets sponsorobjekt

TV2 Idol

TV2 Idol har utviklet et nytt konsept for utnyttelse av de tradisjonelle sponsorplakatene knyttet opp mot et program og gått videre i denne tenkningen. Dette har resultert i at sponsorene mer aktivt utnytter sponsoratene og integrerer dem tydeligere i annen kommunikasjon - hvilket igjen gir større effekt.

TV2 Idol har vært bevisste i valg av samarbeidspartnere i forhold til målgruppe, og det har vært en tydelig match mellom sponsorene. Dette underbygges ved at de tre sponsorene har valgt å profilere hverandre i alle sammenhenger. Dette er et spennende eksempel på nytenkning og videreutvikling innenfor et medie som har vært dominert av tradisjonell logoprofilering på reklameplakater.

Nordlysfestivalen

I tillegg til å ha utviklet et arrangement med et høyt kunstnerisk nivå har denne musikkfestivalen økt aktiviteten kraftig i en tid som tradisjonelt er lavsesong for turistnæringen i Nord-Norge. Sponsorene har fått direkte effekt pga kraftig forbedret aktivitet i denne perioden. I årets mørkeste måned har de klart å utvikle et arrangement det står respekt av.

Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund har gjennom bevisst omlegging av NFF som sponsorobjekt hatt en formidabel forbedring og tydeliggjøring av sponsoratets attraksjonsverdi. Profesjonell håndtering av de ulike sponsorgruppene og spissingen av produktet har ført til en dobling av inntektsnivået deres fra 2000 til 2003.

Norges Fotballforbund viser høy profesjonalitet når det gjelder dokumentering av sponsorenes synlighet, og har vært en pådriver i å lage velfungerende opplegg for business to business. Resultatet er langsiktige avtaler som i snitt har en varighet på 10 – 12 år.

Quart Festivalen

Quart Festivalen har gjennom langsiktig og strategisk arbeid utviklet seg til å bli Norges største og mest besøkte musikkfestival, og en effektiv kommunikasjonskanal mot ungdom og unge voksne. I nært samarbeid med sine sponsorer har de lykkes med sin målsetting om å gjøre festivalopplevelsen bedre for deltakerne.

Ved å stille tydelige krav overfor sine sponsorer utvikles stadig nye produkter til fordel for festivaldeltakerne som igjen gir troverdighet og effekt for sponsorene..

Fjorårets vinner Quart Festivalen ligger ikke på latsiden og har fortsatt videreutviklingen av konseptet fra i fjor.

Rosenborg Ballklub

I 2001 reduserte Rosenborg Ballklubb antallet sponsorer fra 110 til 47, samtidig som klubbens sponsorinntekter økte. Nå har klubben 103 sponsorer, men har mer enn doblet sine sponsorinntekter, sett i forhold til inntektene i 2000. RBK er en etablert og betydelig merkevare som har inntatt en markedslederposisjon. Profesjonell håndtering av sponsorer og klart uttalte kjerneverdier – kombinert med sportslig suksess – har resultert i at klubben nå tiltrekker seg både internasjonale, nasjonale og regionale sponsorer.

Ved å utføre en dristig og radikal omstrukturering av sponsorprogrammet – kombinert med en økning i bemanningen, sportslige prestasjoner, et nytt stadion og et generelt bedre tilbud – har RBK mer enn doblet sine sponsorinntekter i et særdeles vanskelig marked.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere