RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Les plagiat-sitatene her

Sist oppdatert:

Fra: Martin Eide: "Blod, sverte og gledestårer. Verdens Gang 1945-95", side 270

"En salgsvennlig resept som tidlig ble oppdaget, var kombinasjonen av slagkraftig anrettede harde nyheter og personlige og glade myke nyheter - av blod, sverte og gledestårer. Mord, drap, gledelige begivenheter og kjendiser."

Fra: Karsten Alnæs: "Historien om Norge bind V. Femti rike år", side 515

"En salgsvennlig resept som tidlig ble oppdaget, var kombinasjonen av slagkraftig anrettede harde nyheter og personlige og glade myke nyheter - av blod, sverte og gledestårer. Mord, drap, gledelige begivenheter og kjendiser."

Fra: Martin Eide: "Blod, sverte og gledestårer. Verdens Gang 1945-95", side 249

"14. september 1990 kunne VG slå opp på sin førsteside at landets statsminister hadde brutt aksjeloven. Dette ga støtet til en medieføljetong - 40 VG-sider på ti dager - som sterkt svekket statsministerens posisjon."

Fra: Karsten Alnæs: "Historien om Norge bind V. Femti rike år", 514

"14. september 1990 slo VG til på førstesiden mot landets statsminister og fortalte avisens lesere at han hadde brutt aksjeloven. I de følgende ti dager laget VG en føljetong av saken på i alt 40 sider, som sterkt svekket statsministerens posisjon."

Fra: Martin Eide: "Blod, sverte og gledestårer. Verdens Gang 1945-95", side 254

"Den hvite VG-logoen på rød bakgrunn kom på plass i butikk etter butikk. I 1980-årene ble så den kombinerte avis- og butikkprofileringen drevet til de store høyre, de røde markisene med V-en og G-en kom opp på kiosk etter kiosk"

Fra: Karsten Alnæs: "Historien om Norge bind V. Femti rike år" side 517

"...den hvite VG-logoen på rød bunn kom på plass i butikk etter butikk. De rød-hvite VG-markisene kledde Kiosk-Norge, forhandlere ble knyttet nærmere til avisen."

Fra: Martin Eide: "Blod, sverte og gledestårer. Verdens Gang 1945-95", side 397

"Men en av avisen lederskribenter - like fra Chr. A. R. Christensen, Vegard Sletten, Tim Greve, Per Norvik og til Olav Versto - er en annen viktig linje drevet fram. Det er linjen for analyse uten de entydige konklusjoner og meninger. "Mine lederartikler er kanskje preget av en viss usikkerhet når det gjelder hva som er hundre prosent riktig", sa Per Norvik i et intervju med tidsskriftet f.eks. høsten 1993".

Fra: Karsten Alnæs: "Historien om Norge bind V. Femti rike år" side 520

"Avisens lederskribenter fra Chr. A. R. Christensen, Vegard Sletten, Tim Greve og til Olav Versto utviklet også en kommentar som ofte utmerket seg med analyse og ikke sjelden lot være å trekke entydige konklusjoner. Mine lederartikler er kanskje preget av en viss usikkerhet når det gjelder hva som er hundre prosent riktig", sa Per Norvik i et intervju høsten 1993".

Sitatene er hentet fra Martin Eides kronikk i Morgenbladet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere