*Nettavisen* Nyheter.

Lesbesex i «Mass Effect»

Rollespillet «Mass Effect» forsøker å gjøre sex stuerent i spillenes verden.

02.11.09 13:11

(Spillmagasinet): Mens «Mass Effect», det kommende rollespillet til Xbox 360, får aldersgrensen 12+ i Europa, har amerikanerne vurdert spillet som Mature, som tilsvarer 18+ i Norge.

Grunnen er en sexscene mellom spillfiguren din og en kollega, skriver nettsiden Gamespot.com. I USA vurderes sex som mye mer alvorlig enn vold, noe av grunnen til at den beryktede «Hot Coffee»-skandalen fikk slik innvirkning.

Lesbesex med utenomjordisk

Ifølge britiske sensurmyndigheter (BBFC) er sexscenen harmløs til tross for at det er mulig for en kvinnelig spillfigur å ha sex med et menneskeliknende, kvinnelig utenomjordisk vesen.

- Den ene sexscenen er kort og udetaljert, selv om det er nakne bryster i en versjon av scenen, skriver BBFC i sin vurdering.

Sexscenen starter etter at spilleren har gjort en rekke forskjellige valg om hvorvidt han skal ta forholdet til kollegaen et skritt videre.

- Hvis du spiller en mannlig figur kan scenen finne sted mellom ham og en menneskelig eller utenomjordisk kvinne. Dersom du spiller som kvinne kan scenen finne sted mellom henne og en mann eller en utenomjordisk kvinne, skriver BBFC.

Flere spill med sex-innhold

«Mass Effect» er slett ikke det første spillet med biseksuelt innhold fra utviklerne BioWare.

Også det kampsportinspirerte rollespillet «Jade Empire» innholder en rekke ikke-grafiske kjærlighetshistorier på tvers av kjønnene. En versjon leder til en antydet trekant mellom en mannlig helt og de to ikkespillbare figurene Silk Fox (mann) og Dawn Star (kvinne), skriver nettsiden.

Valget mellom en mannlig eller kvinnelig spillfigur burde også føre til sexmikser i «Star Wars: Knights of the Old Republic».

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.