*Nettavisen* Nyheter.

Lesbisk prest går av i homoprotest

Oslo (NTB): Norges første lesbiske prest, Hilde Raastad, går av i protest mot homofobe kirkeledere.

Raastad har siden 1995 kjempet for aksept og likeverd i Den norske kirke, men nå har hun fått nok av det hun omtaler som homofobe kirkeledere, skriver Aftenposten.

Raastad er både sint og lei seg fordi hennes kjærlighet ansees som et problem for Den norske kirke. Derfor har hun skrevet et brev til biskop Ole Christian Kvarme der hun ber om å bli løst fra sitt ordinasjonsløfte.

- Det er blitt uholdbart for meg å representere en kirke der deler av den fremdeles er såpass ekskluderende. Det er ikke holdbart for meg å være prest i en kirke som fortsatt vurderer om jeg og min partner gjennom 30 år kan vies om vi ønsker det. Bare at det i det hele tatt er et tema, er provoserende, sier Raastad.

«Jeg ønsker ikke å ha som åndelig leder en biskop som innehar de meningene og holdningene som biskopen i Oslo har», skriver Raastad i brevet.

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme sier han ikke har lest brevet og derfor ikke ønsker å kommentere saken. Han har heller ikke har snakket med henne, men sier at det er naturlig at han vil ta kontakt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag