RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lesbiske er flinkeste mødre

Sist oppdatert:
Det er lesbiske mødre som baker flest boller. De er best i klassen på de fleste områder, viser en ny studie.

(SIDE2): De tenker også grundigere over hva slags leker ungene skal få, og hvilke aktiviteter de skal være med på.

Det skriver Universitetsmagasinet Gemini, i forbindelse med doktorgradsstipendiat Sigrun Saur Stiklestad' forsknings-studie.

Flinkest i klassen
Stiklestad har forsket på planlagte barn i lesbiske familier, og framholder lesbiske mødre som noen av de flinkeste mødrene i klassen på ganske mange områder, skriver magasinet.

Permisjon uten lønn
Lesbiske mødre er langt flinkere til å tenke grundigere over barnas ve og vel enn hva heterofile enslige mødre gjør. Og ingen er så villig til å ta permisjon uten lønn for å passe barn de overhodet ikke har noen juridiske rettigheter til, skriver magasinet.

Ingen er så opptatt av at barnet skal ha mannlige rollemodeller, eller legger så godt til rette for det, som lesbiske mødre, kommer det fram av studien.

Dagens mammarolle
Om mødre egentlig trenger å være flinkest i klassen er en annen diskusjon som har rast i media den siste tiden. Med boka «Heia mamma» skapte forfatterne Anne Lindmo og Helle Vaagland diskusjon, og da Side2 intervjuet Lindmo hadde hun dette å si om debatten:

- Den debatten ble satt igang av noen som ikke hadde lest boka vår - derfor var det litt absurd å se hvor skråsikkert de uttalte seg om hvem vi er og hva vi mener. Når det er sagt er jeg kjempeglad for at vi klarte å provosere noen og få igang en meningsutveksling om dagens mammarolle.

LES MER HELSE HER

LES MER OM SEX OG SAMLIV HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere