RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lesbiske like gode foreldre

En amerikansk undersøkelse viser at barn i puberteten har det like fint hos mamma og mamma som de har det hos mamma og pappa.

- Våre funn forsvarer ikke begrensinger av foreldrerett eller besøksrett for lesbiske mødre. Den støtter heller ikke oppfatningen om at lesbiske og homofile voksne har mindre mulighet enn andre til å skape gode adoptiv- og fosterhjem, sier forskerne ifølge New Scientist.

Intervjuer
Påstanden bygger de på intervjuer gjort av 12 000 tenåringer og foreldrene deres. Av disse vokste 44 ungdommer opp i familier med to mødre.

Seks unge hadde to fedre, men denne gruppen var så liten at den ikke inngår i denne undersøkelsen.

Ingen forskjeller
Ungdommene i de lesbiske hjemmene ble sammenlignet med de fra heteroseksuelle familier, og forskerne fant ingen forskjeller mellom de to gruppene, verken når det gjaldt depresjoner, angst, selvtillit eller skoleresultater.

Studien viste derimot at faktoren som i høyest grad avgjorde hvordan ungdommene hadde det, var forholdet de hadde til foreldrene sine, uavhengige av hvilket kjønn disse måtte ha.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere