*Nettavisen* Nyheter.

Lesbiske skiller seg mest

Fersk statistikk viser at de som oftest går fra hverandre, er kvinner i registrerte partnerskap.

Det er nå tolv år siden homofile for første gang kunne inngå partnerskap, som ble sidestilt med ekteskap her i landet. På disse årene har partnerskapkurven gått jevnt og trutt oppover. Det samme har også skilsmisse-raten for disse ekteskapene.

Par med barn holder sammen
Og det er lesbene som skiller seg mest, viser undersøkelsen som er gjort av Statistisk sentralbyrå. Risikoen for skilsmisse mellom lesber i partnerskap var 2,2 ganger høyere enn for partnerskap mellom menn. Partnerskap ender også oftere i skilsmisse en ekteskap, trolig fordi det er vanligere at ektepar har barn sammen. Bare 70 lesbiske kvinner har, siden partnerskapsloven ble innført, født barn innenfor partnerskap.

2,8 større skilsmisserisk
En annen gruppe som pekte seg ut med spesielt høy skilsmisserisiko, var partnerskap der den ene kom fra Norge og den andre hadde statsborgerskap i et land i den tredje verden. Disse partnerskapene hadde 2,8 ganger større risiko for skilsmisse enn partnerskap der begge var fra et nordisk land.

Skiller seg innen seks år
Beregninger viser at 13 prosent av de homofile og 21 prosent av de lesbiske partnerskapene inngått i Norge ligger an til å ha endt med skilsmisse før det har gått seks år.

Siden partnerskapsloven ble innført og til og med utgangen av 2004 er det inngått 1808 registrerte partnerskap, og det er registrert 256 skilsmisser.

Undersøkelsen er gjort delvis i Norge og delvis i Sverige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag