RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leser pensjonsrapport i «bunker»

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Pensjonsstyret må lese det eneste eksemplaret av pensjonsrapporten i en bunker under Stortinget.

Oslo (NTB): Medlemmene av Stortingets pensjonsstyre må lese den hemmelige granskingsrapporten i et bevoktet rom i kjelleren på Stortinget. Bakgrunnen er frykt for lekkasjer.

- Det finnes bare ett eksemplar av den hemmelige rapporten, og den skal nytes på stedet, sier Stortingets visepresident Inge Lønning (H) til Aftenposten.

Konkret betyr det at rapporten skal leses i et rom i tilknytning til vaktsentralen i Stortingets kjeller. Her sitter sikkerhetsvaktene som døgnet rundt kontrollerer og overvåker Stortingsbygningen.

Rommet kalles «bunkersen», og der befinner den eneste utgaven av rapporten seg. Den tar for seg de omstridte pensjonsutbetalingene til Gro Harlem Brundtland (Ap), Kjell Magne Bondevik (KrF), Anders Talleraas (H), Magnus Stangeland (Sp), Tore Austad (H) og Thor-Eirik Gulbrandsen (Ap).

De strenge sikkerhetstiltakene er et resultat av at det ble lekket opplysninger fra den første pensjonsrapporten i fjor høst. Medlemmene av pensjonsstyret må lese rapporten hver for seg, og det blir forbudt å ta notater eller kopier.

Lønning sier til Aftenposten at prosedyren er standard opplegg for behandling av gradert materiale.

De seks rapporten angår, har fått tilsendt de deler av rapporten som omhandler hver enkelts økonomi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere