RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leserinnlegget til venneløse Vigdis rører alle

(Nordlys)
Sist oppdatert:
Nå renner kommentarfeltene over med invitasjoner til å feire nyttårsaften.

(Nordlys.no): Søndag valgte Nordlys.no å publisere et leserinnlegg fra en kvinne i Nord-Norge. Kvinnen, som har valgt å være anonym og kaller seg derfor "Vigdis Venneløs", beretter i leserinnlegget om den fortvilte følelsen av å være ensom og ikke ha noe å se frem til. Hun skriver selv følgende:

«Hadde jeg ikke hatt en jobb, ville jeg nok vært alene 99 prosent av tiden» og fortsetter:

«Nyttårsaften hater jeg. I år som i fjor har jeg ingen planer. Jeg starter året slik jeg avslutter det, alene. Mens andre skåler i champagne, ler og klemmer hverandre godt nyttår, sitter jeg hjemme alene og gråter.»

LES HELE INNLEGGET HER: Mens andre skåler i champagne, sitter jeg hjemme alene og gråter

Leserinnlegget ble publisert på Nordlys.no like før klokken 1800 søndag kveld. Siden da har det blitt lest av over 22.000 og delt av nærmere 2.000 på Facebook. Innlegget kan du også lese i dag på debattsidene i Nordlys' papirutgave

Videre flommer kommentarfeltet i saken over av reaksjoner fra privatpersoner som har latt seg røre av kvinnens fortelling. Mandag morgen har over 160 stykker kommentert på saken - enten i kommentarfeltet under leserinnlegget eller på Nordlys' Facebook-side. Svært mange av de som kommenterer velger å ta kontakt for å invitere kvinnen til å feire nyttårsaften sammen med dem. Andre igjen, ønsker å få kontakt da de er i samme situasjon selv.

Reaksjoner fra leserne

Siri H. Henriksen skriver følgende i kommentarfeltet under saken:

- Kjære Vigdis, ta kontakt me meg på FB. Har masse plass t deg i livet mitt! Bor i Tromsø.Håpe å høre fra deg.

Også Dora Schmidt Stendal ber Vigdis Venneløs ta kontakt:

- Hei Vigdis venneløs. Hvis du har lyst er du hjertelig velkommen til å komme til meg. Jeg har akkurat kjøpt en kalkun på 8 kilo som vel er i største laget for meg og mine store barn :-) Jeg er også alene, så kanskje vi kan finne ut av å være mindre alene sammen?, skriver hun i kommentarfeltet.

Andre igjen, velger å diskutere hvorfor det har blitt slik i Norge at mange føler seg ensomme. Claus Svenby er en av disse.

«Jeg blir trist når jeg hører din historie, men du skal i alle fall ikke føle deg alene i denne situasjonen. Dagens norske samfunn har dessverre blitt svært materialistisk og kaldt, der veldig mye skal dreie seg om å vise hvor vellykket vi alle er. Dette inkluderer også falske bilder av antall venner man har på ulike medier, mange sitter med flere tusen på sine vennelister - Men, sannheten er at de fleste kjenner egentlig veldig få av disse såkalte vennene. Dette er med på å skape ett skjevt bilde av virkeligheten, samtidig som dette gir en ytterligere følelse av nederlag for de som sliter med å få venner. I tillegg vet vi alle at det er en stor forskjell på å ha en såkalt virtuell venn sammenlignet med en nær og god venn som faktisk kan se deg i øynene når du prater.

Stå på Vigdis, og legg vekk fordommer som handler om å ikke ta kontakt med mennesker rundt deg. Som du ser av disse innleggene, så er vi mange som står med åpne armer. Vi er alle mennesker som er avhengige av sosial kontakt, det er helt essensielt for å kjenne på alt det gode livet har å tilby.

Ta gjerne kontakt hvis du ønsker, jeg har en aktiv fritid, der det alltid vil være rom for nye og gode personer. »

Denne saken er levert av Nordlys.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere