*Nettavisen* Nyheter.

Leteaksjon etter savna jeger

Foto: LINN CATHRIN OLSEN / SCANPIX

En jeger ble tirsdag kveld meldt savnet i Kautokeino.

15.09.10 10:00

- Han er med i et jaktlag som går i fjellene ved Kautokeino. De hadde sist kontakt med han på dagen tirsdag, og han ble meldt savnet i halv ti-tida tirsdag kveld, forteller operasjonsleder ved Vestfinnmark politidistrikt, Roger Johnsen klokken 08.30 onsdag morgen, til Nordlys.no.

Leteaksjonen ble startet tirsdag kveld, og fortsetter onsdag morgen.

Skulle lufte valp
De to andre i jaktlaget på tre lette lenge selv i området før de meldte fra. Mannen som er savnet skulle ut å lufte en unghund da han forsvant.

- Han hadde turklær på seg, men siden han bare skulle lufte hunden hadde han ikke med seg oppakning for å forlate leiren. De to andre har heller ingen formening om hvilken retning mannen kan ha gått, forteller vakthavende redningsleder hos Hovedredningssentralen, Tore Hongset.

Lang dag
Redningshelikopteret fra Banak ble satt inn tirsdag kveld, og søkte i et par timer før det ble for mørkt. I løpet av natten har man jobbet med å finne resurser til å sette inn i søket onsdag.

- Nå er det etablert et kommandopunkt nord for området. Politiet har ledelsen mens mannskaper fra Røde Kors, Norske redningshunder og Heimevernet er med i aksjonen i tillegg til oss, sier Hongset.

- Heldigvis er det en lang dag, og vi satser på at vi får brukt dagslyset.

Greie leteforhold
Værforholdene i området skal være bra.

- Det har vært litt overskya, men det er greie forhold for søk både på bakken og med helikopter. I følge en av de andre i jaktlaget skal det ha vært mellom tre og seks grader i natt, forteller Hongset.

I tillegg til søk på bakken og i lufta kommer de til å sette ut lytteposter.

- Vi vil fly heimevernssoldater ut i fjellet. De vil plassere seg på høye punkter. De er utstyrt med kikkert og vil også tenne bål og gjøre andre ting for å bli synlige for den savnede, forteller Hongset.

Les flere saker på Nordlys.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.