*Nettavisen* Nyheter.

Leteaksjon etter savnet mann

Politi og redningspersonell leter fredag morgen etter en 74 år gammel turgåer i Volda

11.09.15 07:14

Helikopter, redningshunder og flere titalls personer leter etter en 74 år gammel mann i et fjellområde sør for Kalvatn i Volda kommune. Mannen kom ikke hjem etter å ha lagt ut på tur alene torsdag.

– Vi har bra trykk der oppe, men mannen er ennå ikke funnet. Vi har tatt en pause med Sea King-helikopteret nå. Det er gjort et grundig søk i natt, og det er blant annet brukt termisk kamera og nattbriller. Vi skal gjøre en ny vurdering på morgenen om vi skal fortsette søket med helikopter, sier vakthavende redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB i 6-tiden fredag morgen.

Søket foregår i et noe uoversiktlig fjellområde, og det var «bekmørkt», kunne Ole Bjørn Harang i Sunnmøre politidistrikt operasjonsleder fortelle til NTB tidligere på natten.

Det var mannens familie som meldte ham savnet klokken 21 torsdag kveld. Politiet iverksatte en omfattende leteaksjon med 30 personer fra Røde Kors, fire ekvipasjer fra Norske redningshunder, politihunder, Sea King-helikopter og annet redningspersonell.

Harang kan videre fortelle at 74-åringen var en mann som likte å gå i fjellet og hadde vært i samme fjellområde før.

Mann funnet
Politi og redningspersonell lette fredag morgen etter en mann i 50-årene ved Nedalshytta i Tydal kommune i Sør-Trøndelag.

Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til NTB at deres Sea King redningshelikopter rykket ut til området ved 2-tiden natt til fredag.

Mannen ble funnet ved Skreddarsjøen på svensk side av grensen, opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt.

Hovedredningssentralen Sør-Norge sendte ut et Sea King redningshelikopter til området ved 2-tiden natt til fredag. Også frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp bidro i letingen etter mannen som ble meldt savnet da han ikke returnerte til en hytte i Tydal kommune i Sør-Trøndelag torsdag kveld

To kvinner funnet
I Volda kommune var det også en annen redningsaksjon torsdag kveld, etter at to kvinner hadde gått seg faste på fjellet Rotsethornet.

– De er nå hentet ned av Sea King-helikopter og er i god behold, fortalte Harang i like før klokka 1.30 natt til fredag.

Mann funnet

Søk etter mann i 50-årene i Sør-Trøndelag


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.