RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stein Wilhelmsen (Nordlys)

Leteaksjon etter to hundekjørere

Sist oppdatert:
Dro ut med 10 hunder fredag. Skulle vært på jobb mandag morgen.

En mann og en kvinne i 30-årene er savnet etter at de ikke kom hjem til avtalt tid etter en hundesledetur ut fra Dividalen, skriver Nordlys.

De to, en mann og en kvinne fra Troms, dro ut fredag fra Dividalen, og skulle opp til Moskavannet helt opp mot svenskegrensen.

De to skulle være nede søndag, men dukket ikke opp. Klokka 19.00 var de fortsatt ikke funnet og to mann fra Fjelltjenesten starter snart ut fra Svalheim innerst inne i Dividalen for nye søk.

Ifølge operasjonsleder Lars Meland ved Troms politidistrikt har de ikke vært i kontakt med omverdenen siden de dro ut.

- Vi har nå hatt en fjellredningsgruppe oppe ved vannet og kikket. De trekker seg nå ut på grunn av dårlig vær. Det blåser stiv kuling der oppe, sier Meland.

Været forhindrer foreløpig søk fra lufta, men Meland sier de er i fortløpende dialog med Hovedredningssentralen om ytterligere ressurser.

Fjellvant
- De to skal være godt utstyr med mat og godt med klær og to hundespann, og det er slett ikke sikkert at de vet at vi leter etter dem, sier Meland.

Hovedredningssentralen (HRS) opplyser til Nordlys at de to dro ut med hvert sitt hundespann. Totalt skal de ha ti hunder med seg på turen.

- Vi fikk melding om at de ikke dukket opp på jobb i dag tidlig, som de skulle. De har vært ute hele helga. Men dette er fjellvante folk med godt utstyr med seg, så vi er ved godt mot i forhold til å finne dem, sier Øyvind Aadde ved HRS.

- Det er dårlig med mobildekning i området, slik at vi har ikke fått kontakt med dem i dag, sier Aadde.

Måtte trekke seg ut av området
Like før klokken 17.00 opplyser HRS til Nordlys at fjellredningsgruppen har måttet trekke seg ut av området på grunn av dårlige værforhold. Det skal være mye vind og dårlig sikt.

- Vi setter nå inn en annen gruppe fra Statens Naturoppsyn, som er i området. De skal ta et søk med snøskuter langs en kjent hundetrasé, og sjekke om det er folk i noen av hyttene rundt der, sier Ørjan Delbekk ved HRS.

- Om det ikke blir gjort funn i dette siste søket, vil vi trappe opp leteaksjonen, sier han.

Albert Fosli fra Fjelltjenesten i Målselv er på vei ut sammen med en kollega for å delta i redningsaksjonen når Nordlys snakker med han like før klokken 17.30.

- Vi starter ut fra Kraftstasjonen i Dividalen og skal kjøre en løype med skuter der det er vanlig å ferdes til fjells der oppe, sier Fossli.

Meland sier at kursen settes mot Store Rosta og at de har godt håp om å finne de to i noen av hyttene i området.

- Hyttene er en veldig naturlig plass å lete, sier Meland, som sier at de siste værrapportene han har fått er stiv kulig og snøfokk, men ikke nedbør.

Les flere saker i Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere