RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leteaksjonen i Solund fortsetter til og med lørdag

Hardbakke (NTB): Søket etter to personer som er savnet etter et båtforlis i Solund i Sogn og Fjordane, holder fram til og med lørdag.

Dette er et døgn lenger enn den opprinnelige planen, opplyser operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Frode Kolltveit.

- Vi har ute kystvaktskipet «Barentshav» og en av våre egne båter, samt noen sivile. I tillegg bistår noen frivillige på land. Kystvakten skulle egentlig holde på fram til i kveld, men det er nå bestemt at den blir et ekstra døgn. I mørkets frembrudd blir det ikke den store letingen. Søket gjenopptas med samme styrke lørdag morgen, sier han til NTB.

Fra lørdag formiddag skal det vurderes fortløpende om søket skal holde fram. Fredag kveld er det både regn og vind i området, ikke ideelt for en leteaksjon, men vinden er ventet å avta i løpet av natten.

De to mennene på 40 og 63 år meldte onsdag kveld fra om at båten de var om bord i, hadde gått på grunn og tok inn vann i Solund i Sogn og Fjordane. De var på vei fra Lågøyna til Ytre Sula da grunnstøtingen skjedde. Alle tilgjengelige kystvaktfartøy, redningsskøyter, kystbåter, luftambulanse og fly ble satt inn i det omfattende søket. Torsdag ble det funnet vrakrester som kan stamme fra båten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere