RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leteboring i gang på Kogge

Sist oppdatert:
Esso har startet leteboringen på Kogge-feltet. Esso har store forventninger til gassfunn på feltet hvor Statoil er inne med en 30 prosents eierandel
Esso Norge melder at de har startet leteboringen etter gass på Kogge-feltet, hvor Statoil og helstatlige Petoro er inne med 30 prosents eierandel hver.

Ifølge nyhetsbyrået Dow Jones har selskapet store forventninger til feltet som omtales som "high-risk, high-reward".

Assisterende informasjonsdirektør Jone Stangeland opplyser at leteriggen Maersk Gallant skal bore etter gass i tre måneder på 5500 meters dybde.

Kogge regnes som det mest spennende fordi det ligger i et lite utforsket område sør i Nordsjøen og Oljedirektoratet har omtalt feltet som et av de mest interessante feltene på den norske kontinentalsokkelen i år.

Stangeland forteller til nyhetsbyrået at Esso har store forventninger til Kogge-feltet. Om det er betydelige gassforekomster i feltet, får vi vite i april.

Esso er operatør på feltet og eier 30 prosent av lisensen. I tillegg til at Statoil og Petoro er inne med 30 prosent har også det tyske selskapet RWE AG en andel i feltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere