RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Letebrønn ga nytt funn

Sist oppdatert:
Oljefunn på Gygrid.

Operatør StatoilHydro annonserer et oljefunn i leterønnen Gygrid I PL348 i Norskehavet.

NA24 - din næringslivsavis

Dette er den tredje letebrønnen i lisensen.

– Det er svært positivt at vi nå gjør et oljefunn i Halten-området. Lett og fin olje fra Gygrid vil kunne fases inn mot Njord og forlenge levetiden for dette feltet som er i haleproduksjonsfasen, sier Rune Adolfsen, produksjonsdirektør for Njord.

Funnet ble gjort gjennom boring av en undersøkelsesbrønn og en avgrensingsbrønn. Størrelsen på funnet er på mellom 20 og 30 millioner fat utvinnbar olje.

Noreco eier 17,5 prosent.
- Vi er godt fornøyd med resultatene fra Gygrid-brønnen. Det ble funnet lettolje i et reservoar av god kvalitet. Dette siste funnet øker sannsynligheten for ytterligere funn i en veldig lovende lisens, sier letedirektør Lars Fosvold

Det foreløpige volumet i Gygridfunnet er mellom 19-31 millioner fat oljeekvivalenter. Lisensen inneholder også funnet Galtvort som ble boret i fjor, og Tau-funnet. Det er mange identifiserte prospekter og leads, og det totale volumpotensialet for lisensen er av Noreco estimert til å kunne være opp mot 25 millioner fat oljeekvivalenter netto til Noreco.

Brønnene ble boret av boreriggen West Alpha, som nå skal til utvinningstillatelse 407 i Nordsjøen for å bore avgrensningsbrønn 17/12-4 med BG Norge AS som operatør.

Rettighetshavere i utvinningstillatelse 348: StatoilHydro (operatør) (30,0 prosent), GDF SUEZ E&P Norge AS (20,0), Norwegian Energy Company ASA (17,5), E.ON Ruhrgas Norge AS (17,5), Petoro AS (7,5), Concedo ASA (5,0) og VNG Norge Operations AS (2,5).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere