RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leter etter båt som har sendt ut nødsignal ved Nordkapp

Sist oppdatert:
Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge leter etter et fartøy som har sendt ut nødsignal på sjøen utenfor Havøysund ved Nordkapp.

Litt før klokken 18.45 fikk HRS nødrop fra et fartøy på sjøen utenfor Havøysund. En person oppga det som trolig var både navn og kallenavn på båten, men signalet var for dårlig til Hovedredningssentralen klarte å tyde det, skriver Nordlys.

HRS opplyser til iFinnmark at de foreløpig ikke vet hvor båten befinner seg, men sier de har et omtrentlig utgangspunkt for å finne fram til fartøyet.

Det er sendt ut et Sea King redningshelikopter og en redningsskøyte for å delta i søket.

– Signalet kom inn over kystradioens mottaker i Havøysund. Vi kan beregne rekkevidden på den og jobbe ut derfra, sier redningsleder Frode Iversen ved HRS.

Klokken 20.25 skriver HRS på Twitter de har søkt i området nordøst av Nordkapp – men at det ikke er gjort noen funn. «HRS Nord-Norge flytter søket inn mot Nordkapp-/Havøysund-/Rolvsøy-området», står det i meldingen. (©NTB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere