RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Haram, Ola (Scanpix)

Leter etter bevis mot kulturtopp

Sist oppdatert:
Oslopolitiet leter fremdeles etter beviser mot kulturtoppen som er siktet for seksuelle overgrep.

To dager før julaften i fjor gikk politiet til aksjon og pågrep kulturtoppen og beslagla mannens pc.

Siden har han vært siktet for seksuell omgang med barn under 10 år.

Mannen ble sluppet etter avhør 22. desember, men venter ennå på at politiet skal bli ferdig med etterforskningen. Mannen selv sier han er uskyldig.

Leter gjennom datamaskin
- De første datarapportene fra hans pc er kommet, og vi etterforsker nå saken videre basert på disse rapportene. Det har ikke kommet bevis som knytter ham til det konkrete forholdet, sier leder Hanne Kristin Rohde ved Seksjon for vold- og seksualforbrytelser til Nettavisen.

Hun sier videre at politiet ikke er ferdig med etterforskningen og kan heller ikke si når dette arbeidet vil være sluttført.

Kom fra utlandet
Det var en IP-adresse som satte politiet på sporet av kulturtoppen. Kripos fikk en henvendelse fra utenlandsk politi om at en melding var sendt fra en norsk datamaskin. Denne meldingen skal, etter det Nettavisen erfarer, ha vært av en slik karakter at avsenderen må ha hatt seksuell omgang med en mindreårig.

Norsk politi sporet altså IP-adressen tilbake til datamaskinen til kulturtoppen, men der har man ikke funnet noen informasjon som samsvarer med det som ble funnet av utenlandsk politi.

Mannens advokat, Berit Reiss-Andersen, sier at hun ikke ønsker å kommentere saken før politiet er ferdig med sitt arbeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere