*Nettavisen* Nyheter.

Leter etter gjerningsmenn etter bombeangrep

Foto: Rutavi Mehta (Afp)

17 personer ble drept i den Indiske byen Mumbai onsdag.

14.07.11 11:23

Politiet søker nå etter spor som kan lede dem til gjerningsmennene etter at den indiske millionbyen Mumbai onsdag ble rystet av tre bombeangrep, skriver Al Jazeera.

Ingen mistenkte
Ingen er foreløpig offisielt mistenkt, men det spekuleres i om det kan være den indiske terroristgruppa Mujahideen, eller den pakistanske ekstremistgruppa Lashar-e-Taiba som står bak. Sistnevnte fikk skylden for angrepet som rammet byen i 2008, da Mumbai ble angrepet av væpnede menn, og 166 personer ble drept.

Indias innenriksminister sier torsdag at alle grupper som regnes som «fiendtlig innstilt til India», blir behandlet som mulig mistenkte bak angrepene.

Senket dødstallene
Regjeringens offisielle pressekontor senket dødstallene fra 21 omkomne til 17 omkomne torsdag.

Avisoverskriftene i India torsdag er en blanding av resignasjon og raseri over det angrepet på byen, hvor det bor mer enn 10 millioner mennesker, og som er hjemmet for Indias største børs.

«Angrepet. Igjen», sier Hindustan Times sin forside. «Vi er alle sittende ender» (We are all sitting ducks), skriver Economic Times på forsiden.

Markedsområde
Bombene var hovedsakelig sentrert rundt markedsområde for smykker, og er beskrevet som et terrorangrep.

Bombene smalt rundt rushtiden onsdag, rundt klokken 18.45 lokal tid (22.15 norsk tid), i løpet av noen minutter. Minst en bil og en motorsykkel ble brukt i koordinerte angrep der improviserte eksplosiver antas å ha blitt brukt.

Den største eksplosjonen var i området hvor operaen er, et knutepunkt for diamanthandlere.

Fordømmer angrepene
President Barack Obama fordømmer angrepene i Mumbai.

- Mine tanker og bønner går til de sårede og de som har mistet sine kjære. Vi vil tilby støtte til India for å bringe gjerningsmennene av disse forferdelige forbrytelsene for retten, sa han i en uttalelse onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.