Leter etter legionellakilde i Oslo

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Oslo kommune leter etter en mulig felles smittekilde etter fire legionella-tilfeller de siste ukene.

03.05.10 13:21

Helse- og velferdsetaten i Oslo melder mandag at det de siste ukene er påvist fire tilfeller av legionellasykdom hos personer som bor eller oppholder seg i Oslo. Tre av de fire har vært alvorlige syke og er eller har vært koblet til respirator, melder NRK.no. De smittede er fra rundt 50 år og oppover.

- Vi vet ikke om dette kan være en felles smittekilde, eller om det er en tilfeldig opphopning, sier smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo kommune til Nettavisen. Fire smittetilfeller i løpet av fem uker er høyere enn forventet, ifølge Steen, som peker peker på at ingen av de fire har vært utenlands. Vanligvis er det godt under et legionella-tilfelle i måneden.

Fredag fikk han opplyst at to av de fire rammede man kjenner til fortsatt befinner seg på sykehus. De to andre er utskrevet. Ifølge NRK har tre av de som ble rammet vært koblet til respirator.

Helse- og velferdsetaten utelukker ikke en felles smittekilde og samarbeidet nå med Folkehelseinstituttet om å spore opp denne.

Legionellasykdom smitter ikke mellom mennesker. Kilden til smitten kan være kjøletårn eller andre innretninger som sprer små vanndråper i luften, opplyser kommunen.

Les Oslo kommunes melding om legionellasykdom her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.