Gå til sidens hovedinnhold

Leter etter rømt fange

Siktet for drapsforsøk.

Politiet leter etter varetektsinnsatt fange som forsvant under fremstilling i Stavanger tingrett torsdag ca. klokken 16:15. Det melder Rogaland politidistrikt på Twitter.

Saken oppdateres. Trykk F5 for siste versjon.

Rømlingen er en russisk statsborger, siktet for drapsforsøk, men anses ikke som farlig for publikum.

- Mann 42, 176 cm, lys pistret hår, grå mønstret strikkejakke, mørk skjorte, lys bukse, blå sko, skriver politiet på Twitter.

Riksvarsling sendt ut til grensestasjoner.

Gjør søk

- Vi har lett i Stavanger sentrum og omegn. Så langt er det gjort søk på steder vi tenker han kan befinne seg, sier Maren Sagvaag Retland, politiadvokat i Rogaland politidistrikt, til Nettavisen.

Selv om mannen ikke omtales som farlig oppfordrer politiadvokaten publikum til å tipse politiet umiddelbart dersom de kommer i kontakt med rømlingen.

- Vi er ikke kjent med at han skal ha tilgang på våpen, fortsetter Retland til Nettavisen.

Seks års fengsel

Rogalands Avis kjenner til at han er dømt til seks års fengsel for drapsforsøk. Drapsforsøket fant sted på Tasta i oktober i fjor, og mannen ble dømt i juli i år.

Avisen omtalte saken første gang november i fjor i forbindelse med at den da 41 år gamle mannen ble varetektsfengslet for knivstikking.

På dette tidspunktet var fornærmede, en 32 år gammel mann, i koma og innlagt på Stavanger universitetssykehus med livstruende skader etter å ha blitt påført et 20 centimeters langt kutt i nedre del av ryggen.

Saken oppdateres. Trykk F5 for siste versjon.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisen!

Reklame

Quiz: Hva heter Mummitrollet på originalspråket?

Kommentarer til denne saken