*Nettavisen* Nyheter.

Leter etter savnet kvinne

Foto: Lier, Gunnar (SCANPIX)

Letemannskaper leter tirsdag morgen fortsatt etter en 60 år gammel kvinne i Undredal i Sogn og Fjordane. Hun har vært savnet siden mandag ettermiddag.

10.08.10 14:25

Både letemannskaper fra Røde Kors, to hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder og et Sea King redningshelikopter fra Florø har vært i aksjon siden mandag kveld.

Kvinnen ga sist lyd fra seg i 16-tiden mandag ettermiddag. Da befant hun seg i 1000 meters høyde på vei til fjellgården Stigen. Etter det har ingen hørt fra henne. Fjellgården Stigen ligger mellom 1200 og 1300 meter over havet.

Tirsdag morgen er en ekspert på å peile inn mobilsignaler på vei opp til leteområdet for å forsøke å bistå i letingen.

- Det er nå kommet morgentåke i området, noe som medfører at vi har måtte sette redningshelikopteret på bakken. Men det er godt håp om at den vil letne snart, og da settes helikopteret inn i søket igjen, opplyser redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Letingen etter kvinnen har foregått hele natt til tirsdag og fortsetter med uforminsket styrke. Lavt skydekke gjør allikevel redningsarbeidet vanskelig. To Sea King redningshelikoptere står på bakken i påvente av at det skal bli bedre sikt, melder Firda .

- Nye mannskap frå Røde Kors hjelpekorps, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder er på vei til Undredal og vil bli satt inn i søket etterhvert som de kommer fram, melder politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.