RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leter etter somalisk sexovergriper

(Illustrasjonsfoto: SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politiet i Bergen jakter nå på en voldtektsmann i det somaliske miljø, etter at en sju år gammel jente skal ha blitt voldtatt på skolen forrige uke.

Jenta, som er av somalisk opprinnelse, skal ha forklart til foreldrene at overgriperen var av samme nasjonalitet som henne selv. Det skal ha fått politiet til å sirkle inn den somaliske morsmålslæreren på jentas skole i Bergen.

Læreren er sjekket ut av saken og løslatt. Han var den siste som hadde noe å gjøre med sju-åringen, før det angivelige overgrepet skal ha funnet sted i et klasserom, tirsdag i forrige uke.

Ukjent mann
Få timer etter at barneskolen var på julegudstjeneste, skal jenta ha blitt kontaktet av en ukjent somalisk mann og tatt med til en leilighet, i nærheten av sentrumsskolen. Senere har mannen og jenta gått tilbake til skolen, hvor voldtekten så skal ha skjedd på et klasserom.

Legeundersøkelsene av sju-åringen underbygger etter det iBergen.no erfarer påstanden om at jente er utsatt for ovegrep.

Jentas morsmålslærer ble pågrepet og siktet i saken, men etter ett døgn i arrest, ble han løslatt, etter at jenta avkreftet at han var gjerningsmannen.

Læreren er fortsatt siktet, men ifølge hans forsvarer, Odd Drevland, er det bare en formalitet og han er sjekket het ut av saken, opplyser han.

Han skulle opprinnelig framstilles for varetektsfengsling onsdag, men fengslingen ble avlyst i siste liten.

Forferdelig
- Det er en forferdelig sak for skolen. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken. Vi må bruke noen dager på å se nærmere på hva som kan ha skjedd, sier rektor på barneskolen til iBergen.no.

Skolen var ikke avlåst på det tidspunktet den angivelige voldtekten skal ha skjedd. Både SFO holdt åpent og personale var til stede.

Vil ikke si noe om andre mistenkte
Politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Sentrum politistasjon, bekrefter at politiet etterforsker saken som voldtekt, og at den har høy prioritet, men ønsker ikke å kommentere hvor politiet nå leter etter en gjerningsmann og om de har noen mistenkte.

Jenta har vært igjennom en fotokonfrontasjon, og det var i denne at hun kunne utelukke at læreren var overgriperen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere