Leter med undervannskamera etter savnet mann

En mann er savnet etter en velt med vannscooter utenfor havna i Fauske lørdag ettermiddag. Et Sea King helikopter og mannskaper fra Røde Kors har deltatt i søket etter den nå antatt omkomne mannen. Mandag formiddag letes det også med undervannskamera.

En mann er savnet etter en velt med vannscooter utenfor havna i Fauske lørdag ettermiddag. Et Sea King helikopter og mannskaper fra Røde Kors har deltatt i søket etter den nå antatt omkomne mannen. Mandag formiddag letes det også med undervannskamera. Foto: Bjørn L. Olsen (NTB scanpix)

Politiet har satt inn en båt som søker med undervannskamera etter den antatt omkomne vannscooterføreren ved Fauske i Nordland.

30.06.14 13:43

Mandag formiddag foregår et utvidet undervannssøk med en båt med undervannskamera over et større område. Søket vil pågå utover formiddagen.

- Parallelt med undervannssøket planlegges det overflatesøk og søk langs land, opplyser konstituert lensmann på Fauske, Robin Johnsen.

Politiet regner med at mannen, som er i 40-årene og fra Fauske, har omkommet i ulykken.

Ulykken ble meldt til politiet lørdag ettermiddag. To personer ble observert i vannet 500 meter fra land utenfor Fauske sentrum, og en fritidsbåt kjørte ut og fikk plukket opp den ene. Da var den andre personen forsvunnet.

Mannen som ble reddet, ble brakt til land og gitt medisinsk behandling. Han skal ha vært passasjer på vannscooteren.

- Politiet fortsetter etterforskningen for å få klarlagt hendelsesforløpet. Det faktum at vannscooteren ikke stoppet etter ulykken er et av momentene som politiet ser nærmere på, men som det er for tidlig å si noe om. Når det gjelder bruk av flytevest er det klart at det kun ble brukt ett flytemiddel, opplyser Johnsen i en pressemelding fra Salten politidistrikt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag