*Nettavisen* Nyheter.

Leting etter antatt omkommet mann i Sognefjorden

Sogndal (NTB): Mens en mann satt i avhør hos politiet i Sogndal torsdag, lette Røde Kors-mannskaper etter hans jevnaldrende venn som er antatt omkommet i Sognefjorden.

24.05.12 17:02

Den savnede mannen i slutten av 20-årene skal ha falt over bord fra en småbåt de to var ute i tirsdag kveld. Kameraten er siktet for å ha ført båt i påvirket tilstand.

- Vi kjenner til begge fra før. En av dem var deleier i båten. Avhøret av den siktede går greit, sier lensmann Åge Løseth i Sogndal til NTB.

Letingen ble tatt opp igjen i 10-tiden torsdag, etter at det onsdag ble søkt mellom Finnabotn og Arnafjorden vest for Vik i Sogn. Torsdag fortsatte søket litt lenger vest med to fritidsbåter med Røde Kors-mannskap om bord.

- Vi vurderer det ikke lenger som en redningsaksjon, men som et søk etter en antatt omkommet person. Vi venter at søket vil bli avsluttet i løpet av kvelden, og det vil trolig ikke bli gjenopptatt dersom det ikke blir gjort nye funn, sier Løseth.

Mannen som meldte fra til politiet, har fortalt at kameraten falt over bord. Selv skal han ha blitt slått i svime da han falt mens han forsøkte å få vennen opp i båten igjen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.