RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leting etter broren til afghansk selvmordsjente

Sist oppdatert:
Kandahar (NTB-AFP): Politiet i Afghanistan leter etter en mann fra Taliban som skal ha tvunget sin ti år gamle søster til å ta på seg en vest full av sprengstoff. Det er uklart hvorfor sprengstoffet ikke eksploderte.

Jenta skal selv ha forklart at hun valgte å ikke utløse ladningen. Men den afghanske nyhetskanalen Tolo meldte tirsdag at hun ikke fikk mekanismen som skulle fått sprengstoffet til å gå av, til å virke.

- Vi har oppnevnt en egen gruppe som etterforsker denne saken, sa Omar Zwak, talsmann for guvernøren i Helmand-provinsen sør i Afghanistan.

- Gruppen skal forsøke å finne jentas bror og far, tilføyde han.

Jenta, som heter Spozhmai, ble oppdaget iført sprengstoffvesten ved en politisperring i Khanashin-distriktet i Helmand. Hun sa at broren hadde beordret henne til å gjennomføre en selvmordsaksjon, men at hun bestemte seg for ikke å adlyde ham.

Hun tilføyde at hun dumpet vesten i en elv, før hun ble tatt hånd om av politiet. Taliban er tidligere blitt anklaget for å bruke smågutter til å utplassere veibomber og til å gjennomføre selvmordsangrep, men avviser disse beskyldningene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere