Leting etter broren til afghansk selvmordsjente

Kandahar (NTB-AFP): Politiet i Afghanistan leter etter en mann fra Taliban som skal ha tvunget sin ti år gamle søster til å ta på seg en vest full av sprengstoff. Det er uklart hvorfor sprengstoffet ikke eksploderte.

04.07.14 12:35

Jenta skal selv ha forklart at hun valgte å ikke utløse ladningen. Men den afghanske nyhetskanalen Tolo meldte tirsdag at hun ikke fikk mekanismen som skulle fått sprengstoffet til å gå av, til å virke.

- Vi har oppnevnt en egen gruppe som etterforsker denne saken, sa Omar Zwak, talsmann for guvernøren i Helmand-provinsen sør i Afghanistan.

- Gruppen skal forsøke å finne jentas bror og far, tilføyde han.

Jenta, som heter Spozhmai, ble oppdaget iført sprengstoffvesten ved en politisperring i Khanashin-distriktet i Helmand. Hun sa at broren hadde beordret henne til å gjennomføre en selvmordsaksjon, men at hun bestemte seg for ikke å adlyde ham.

Hun tilføyde at hun dumpet vesten i en elv, før hun ble tatt hånd om av politiet. Taliban er tidligere blitt anklaget for å bruke smågutter til å utplassere veibomber og til å gjennomføre selvmordsangrep, men avviser disse beskyldningene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Kriminalitet

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag