RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leting etter MH370 med miniubåt kan ta måneder

Her inspiseres undervannsfartøyet Artemis ombord på det australske marinefartøyet Ocean Shield før det startet sin ferd ned til 4500 meters dybde for å lete etter det savnede flyet.
Her inspiseres undervannsfartøyet Artemis ombord på det australske marinefartøyet Ocean Shield før det startet sin ferd ned til 4500 meters dybde for å lete etter det savnede flyet. Foto: Lieutenant Kelli Lunt
Sist oppdatert:
Miniubåten som er satt inn i letingen etter det savnede malayiske flyet i Indiahavet, måtte gjøre vendereis etter å ha dykket dypere enn 4.500 meter.

Dette er grensen for hvor langt ned i havet fartøyet kan operere uten å risikere skader.

Ubåten ble for første gang satt inn i søket mandag, og den hadde vært under vann i seks timer da dybdegrensen ble brutt og den automatisk satte kursen mot overflaten igjen, melder NTB.

Miniubåten Bluefin-21, som tilhører den amerikanske marinen, bruker sonar for å kartlegge havbunnen. Leteområder er snevret inn til 600 kvadratkilometer, noe som tilsvarer arealet til en middels stor by.

Det er ventet at ubåten vil bruke flere måneder på å få oversikt over det aktuelle området på bunnen av Indiahavet. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere