*Nettavisen* Nyheter.

Lett match for politiet

Foto: Hilde T. Kolberg (Nettavisen)

Det var ikke noe hastverk for politiet å jage en fyllekjører på vill flukt natt til onsdag. Stille og rolig kunne de bare følge sporene av oljesøl, bremsespor og kjølevæske.

22.02.06 08:00

En 30 år gammel fyllekjørende mann avslørte seg selv da han uventet møtte på en politipatrulje i Bergen sentrum like etter midnatt onsdag. Mannen klarte antagelig ikke å holde hodet kaldt der han satt, full som et fly, bak rattet. Det var ikke vanskelig for politiet å fatte interesse for den svært mistenkelige kjøringen som deretter oppsto, ifølge operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

Gassen i bånn
For 30-åringen fikk det plutselig veldig travelt og trampet gasspedalen i bånn. I sørgående retning la han av gårde, alt det bilen kunne klare. Politiet la seg selvsagt etter.

Fulgte sporet
Men selv om fyllekjøreren hadde stor fart, var det unødvendig for politiet å gjøre det samme. For på samme måte som han hadde avslørt seg selv, viste han også tydelige spor for hvilken retning han tok. Villmannskjøringen gjorde det enkelt for politiet å få tips fra fotgjengere hvor han tok veien og etterhvert begynte det å dukke opp kraftige merker av svidd gummi i veibanen. Det var også tydelig at fyllekjøreren hadde kræsjet bilen flere steder langs veien.

Gikk tom for olje
Da politiet etter kort tid kunne observere først kjølevæske og deretter olje i veien, visste de at fyllekjøreren snart ville være i deres varetekt. Og ganske riktig, på Landås kunne de pågripe den 30 år gamle mannen, etter at bilene hans hadde fullstendig gitt opp kampen, tom for olje som den var.

Han ble tatt med til politiet for å ta blodprøve og tilbragte natten i arresten.

Annonsebilag