RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lette etter datteren i tre dager

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Katrine Opsanger Ullestad (19) ble funnet død i en hule i Bergen. Nå kritiserer pappa politiet.

(iBergen.no) Fredag 23. mai ble 19-åringen funnet død i en hule i Bergen, etter å ha vært borte siden 16. mai, samme dag som 112-sentralen i Bergen mottok melding om at en tilsynelatende hjelpeløs kvinne var sett i en hule på Møhlenpris. Politiet prioriterte ikke meldingen.

LES OGSÅ:Ber politiet se på rutinene

Sigbjørn UIlestad retter kritikk mot politiet, etter at datteren ble funnet 23. mai. Spesialenheten for politisaker skal nå etterforske omstendighetene rundt Katrine Opsanger Ullestads død.

Kjæresten døde
Katrine Opsanger Ullestads kjæreste døde 16. mai, samme dag som 19-åringen ble meldt savnet. Faren fryktet det verste ville skje med datteren, som var i dyp sorg. Han dro umiddelbart fra Stavanger til Bergen. Underveis holdt han kontakt med politi og ambulanse, som tok seg av den nedbrutte datteren Katrine like etter at kjæresten hennes døde.

- De lovet at de skulle passe på henne til jeg kom fram, forteller Ullestad.

Da han kom til Bergen, var datteren sporløst borte. Hun var blitt overlatt til seg selv hos andre rusmisbrukere. Ullestad måtte dermed lete byen rundt for å finne datteren, som han fryktet var suicidal.

Denne opplysningen er ny for visepolitimester i Hordaland, John Reidar Nilsen.

- Det kjenner ikke jeg til, men på generelt grunnlag kan jeg si at vi overlater syke personer til helsevesenet. Vi har ikke hjemmel til å holde på dem, sier Nilsen.

Kikket i tunnel
I tre dager lette Ullestad, før han mandag kveld måtte gi opp og reise hjem til Stavanger. På det nærmeste hadde han vært bare 500 meter hulen hvor datteren ble funnet død fredag 23. mai. Da hadde 19-åringen vært savnet siden 16. mai.

- Jeg var faktisk og kikket inne i en tunnel ikke langt fra der hun ble funnet. Kanskje var den tunnelen hun lå i en luftekanal til den jeg var inne i, sier Ullestad til iBergen.no.

Funnet død en uke senere
Fredag 23. mai ble en kvinne, som etter all sannsynlighet er Katrine, funnet død av tilfeldig forbipasserende på Møhlenpris. Trolig har hun dødd av en overdose inne i tunnelen.

Ullestad vil være forsiktig med å anklage politiet for datterens død. Han er likevel bitter.

- Vi sendte et bilde av Katrine til politiet, som de så sendte ut til alle patruljer. De skulle holde øynene åpne, sa de. At de ikke koblet savnet-meldingen med en nødmelding om en kvinne som passet signalementet, forstår jeg ikke, sier faren.

- Ikke alle er hjelpeløse
Visepolitimesteren avviser kritikken fra Ullestad.

- Årlig tar vi hånd om 2000 personer i drukkenskapsarresten, og 16. mai tror jeg vi fikk over 100 henvendelser om berusede personer. I den meldingen vi mottok ble det opplyst om en beruset kvinne, men ingenting indikerte at hun var hjelpeløs, sier Nilsen.

- Hun skal ha sittet og rugget fram og tilbake tilsynelatende livløs. Blir ikke det vurdert som å være hjelpeløs?

- Det er ikke alle berusede som er hjelpeløse. At en full person sover på en benk i parken vil ikke si at vedkommende er hjelpeløs, med mindre det er sju minusgrader ute. Det er selvsagt beklagelig at datteren deres er død. Det er alltid beklagelig når noen dør, men hva som har skjedd er noe helt annet. Nå vil Spesialenheten etterforske saken og vi avventer resultatet fra dem.

- Forstår ikke
Også Ullestad venter til Spesialenheten har sagt sitt før han retter pekefingeren mot politiet. Men han mener likevel de har et ansvar.

- Jeg vil gi dem ansvaret for at de ikke rykket ut, og at de fortalte nødmelderne at de ikke behøvde å bli værende hos Katrine. Jeg kan ikke forstå at de kunne konkludere med at hun ikke var i fare. Jeg vil ikke beskylde dem for noe, men jeg kommer sikkert til å tenke mye på dette senere, når ting har lagt seg, sier han.

- Det offentlige burde grepet inn
Samtidig tror han datteren ville ha vært i live i dag dersom hun hadde fått tilstrekkelig hjelp til å komme seg ut av rusproblemene.

- Dette kunne vært unngått hvis det offentlige hadde gitt henne andre muligheter i forhold til bosted og sysselsetting. Da hadde hun kommet seg ut av det miljøet, mener han.

Kvinnen som ble funnet død på Møhlenpris vil obduseres i løpet av kort tid. Først da kan familien få henne hjem til en begravelse i Stavanger.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere