*Nettavisen* Nyheter.

Lette etter savnede

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Politiet ble varslet om en drivende motorbåt mellom Gunnarsholmen og Øya i Kragerø søndag morgen. Båten hadde skader som var forenlig med å ha gått på land, og store letemannskaper ble satt i sving i området.

03.06.12 12:58

Båten er en 18 fots RIB med 90 hk utenbordsmotor.

- Politiet har vært i kontakt med båteieren, og det er ting som tyder på at båten skal ha blitt stjålet fra Strømtangen fyr, opplyser operasjonsleder Gisle Småge hos Telemark politidistrikt til Telemarksavisa.

Mange i sving
Det har vært store letemannskaper i sving i området. HRS koordinerer redningsinnsatsen på sjøen, og politiet foretar strandsøk.

Flere båter, et Sea King helikopter, Røde Kors, Folkehjelpa, politihunder og politbåter er ressurser som var i gang.

Ber om tips
Politiet ber personer som har hatt tilknytning til båten om å ta kontakt, for og eventuelt å avklare om det har skjedd en ulykke, skriver TA.no.

Politiet ber også vitner om å melde seg om observasjoner av aktuell båt i området Gunnarsholmen, Øya og Galeiodden og indre havn, informerer operasjonsleder Småge.

Vakthavende redningsleder ved Hovedredninssentralen i Sør-Norge, Nils Ole Sunde, sier til NRK at de nå har søkt gjennom det aktuelle området, uten å ha gjort funn.

- Vi trapper ned redningsaksjonen nå etterhvert. Det er ikke gjort funn, og det er ingen som er meldt savnet i området, sier han.

Les flere nyheter hos Telemarksavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.