OSLO RÅDHUS (Nettavisen): Mandag ble en thrillerdag for alle som er opptatt av Fornebubanen.

- Jeg er kjempelettet og veldig glad for at Fornebubanen ikke skrinlegges, sier administrerende direktør Jens Jalland i Løvenskiold Eiendom til Nettavisen mandag kveld.

18. mai ble det kjent at eiere av næringseiendommer på Vækerø i Oslo tilbyr seg å betale for den nye stasjonen på Fornebubanen.

Les også: Venstre raser: - Salig kaos

Med klar melding til Raymond

- Banen er en stor mulighet for byutvikling for Fjordbyen Vest og Vækerø, sier han til Nettavisen.

Og - han kommer med en klar beskjed til Raymond & Co:

- Som grunneiere er vi klare til å bidra om Oslo kommune klarer å regulere raskt nok.

Les også: Her er Aps seks krav for ikke å skrote banen

Prisanslaget for den 8 kilometer lange Fornebubanen har sprukket gang på gang, og siste anslag antyder svimlende 26,4 milliarder - og det kan bli dyrere.

Per i dag vil regjeringen betale 10,6 milliarder kroner, som utgjør 66 prosent av 2018-prognosen på 16 milliarder kroner.

Les også: Utelukker ikke å skrote Fornebubanen

- Stasjonen er en forutsetning for byutvikling på Vækerø, sa administrerende direktør Jens Jalland til NRK 18. mai.

Oslo kommune vurderte å droppe stasjonen mellom Skøyen og Lysaker, etter en ny milliardsmell på 4,5 milliarder kroner. Styritngsrammen ble dermed 23,3 milliarder kroner.

Se videointervju med miljøbyråd Sirin Stav (MDG) her:

Les også: Full brems for Fornebubanen: - Oppsiktsvekkende

Prislappen på Vækerø stasjon er cirka 400 millioner kroner.

Jalland leder grunneierlaget som sitter på 170 dekar eiendom og har store planer for bolig, næring og rekreasjon på Vækerø. Han tror det er mulig å skaffe penger til å finansiere hele stasjonen.

Les også: Skrekkrapport om Fornebubanen

Grunneierbidrag på Vækerø er derimot juridisk problematisk fordi det ikke fins noen godkjent plan for byutviklingen, ifølge Oslo kommune. Det jobbes imidlertid for å få til en avtale med grunneierne og søke staten om dispensasjon.

– Stasjonen gir en mulighet til å utvikle området på en annen måte. Det er det man skal betale bidrag for. Vi vil betale, kommunen vil at vi skal betale, og da er jeg helt sikker på at vi skal finne løsninger på de juridiske utfordringene, sa Jalland til EiendomsWatch , som omtalte saken først.

I tillegg til Løvenskiold Eiendom består Vækerø næringseiendom grunneierlag av Norsk Hydros Pensjonskasse, Vedal, Selmer Eiendom, Backe Eiendom og Eiendomsspar.

Se vdeointevju med miljøbyråd Sirin Stav: