*Nettavisen* Nyheter.

Lettelse i P4

Etter først å ha sett livlinen ryke en gang, er ledelse og ansatte i P4 lettet over at arbeidsplassene er reddet.

20.06.08 11:06

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland kunngjorde i dag at P4 Radio Hele Norge ASA er tildelt den såkalte P5-konsesjonen. Konsesjonen gjelder i 10 år og koster NOK 90 millioner i konsesjonsavgift.

-Nå er jeg og absolutt alle ansatte i P4 svært lettet. Det har vært beinhardt for oss alle å leve med den usikkerheten som ble sådd da vi mistet den forrige konsesjonen. Alle ansatte har visst at i dag var det vinn eller forsvinn, sier P4s ansvarlige redaktør og administrerende direktør, Rune Brynhildsen. Han legger til at over 100 arbeidsplasser nå er sikret.

P4 har hatt tilnærmet riksdekkende dekning med sin nåværende konsesjon. Minimumskravet fra Kulturdepartementet er at kanalen skal ha en dekning på 50 prosent, mens P4-ledelsen satser på å bli riksdekkende fra dag en.

Vi beholder navnet vårt - P4 som er en av Norges sterkeste merkevarer. Allerede fra høsten av kommer nye programkonsepter på løpende bånd. Vi skal

gjøre dette til en lønnsom virksomhet. Vi har erfaringen, medarbeiderne og den lojaliteten fra lyttere og annonsører som skal til for å klare det, sier Brynhildsen i en pressemelding.

På tross av at konkurrenten Kanal4 overtar deres frekvens, og dermed også den landsdekkende dekningen, setter P4 seg som mål å bli landets største radiostasjon i løpet av den neste konsesjonsperioden.

- P4 skal levere en slagkraftig nyhetsdekning, lage utfordrende radio med en

klar kulturprofil, og videreutvikle alt det som i dag gjør oss populære. Konkurranse betyr bare bedre radio for både lyttere og annonsører - vi gleder oss til å konkurrere, avslutter Rune Brynhildsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.