Lettere å hedre Dalai Lama i Tibet

Beijing (NTB-DPA): Kina lemper på begrensningene i adgangen til å stille ut bilder av tibetanernes eksilleder Dalai Lama ved enkelte buddhistklostre i Tibet. Tidligere har det vært strengt forbudt å ha slike bilder på synlige steder.

Munker ved det buddhistiske klosteret Ganden nær Tibets hovedstad Lhasa har fått beskjed om at de kan henge opp eller sette fram bilder av Dalai Lama, opplyser eksilgruppen Fritt Tibet. Ganden, som også går under navnet Gendun, er ett av landets viktigste religiøse sentre.

- Det er kommet forslag om å vise fram bilder av Dalai Lama, gjøre slutt på fordømmelsen av den tibetanske lederen, og redusere det politiske nærværet i klostrene. Forslagene ble drøftet på et møte i Tibets naboprovins Qinghai nylig, het det i en melding fra Fritt Tibet fredag.

Den amerikanske radiostasjonen Free Asia melder også at flere klostre i naboprovinsene Qinghai og Sichuan har lempet på begrensningene i æresbevisninger for Dalai Lama. Den kinesiske professoren Jin Wei har åpent tatt til orde for dialog med eksillederen.

Dalai Lama, som nå er 78 år gammel, flyktet til India etter at Kina invaderte og okkuperte Tibet i mars 1959. Eksillederen godtar bare ikkevoldelig motstand mot okkupasjonen, og ble hedret med Nobels fredspris i 1989. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.