RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lettet etter abort

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ny rapport viser hvordan det går med norske kvinner etter å ha gjennomgått en abort.

(SIDE2): I 2007 skrev Aftenposten om en norsk undersøkelse som viste at kvinner som tar abort, oftere sliter med alkohol og rusproblemer senere i livet. På oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet har SINTEF nå gjennomført en undersøkelse som viser hvordan det går med kvinner etter selvvalgt abort.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Den viser at det ikke er noen holdepunkter for at kvinner som velger abort får mer psykiske plager senere i livet. Før kvinner tar valget om å avslutte svangerskapet, dominerer som oftest negative følelser som tristhet og nedstemthet, skyld og sinne, mens etter at aborten er gjennomført er følelsen av glede og lettelse sterkere.

Aldri enkelt
- Litteraturen er ganske entydig, uavhengig av hvordan psykiske plager måles. Den viser at kvinner som tar abort opplever det som følelsesmessig sterkt før aborten er gjennomført, men at de er lettet etterpå, sier forskningsveileder og en av personene bak SINTEF-studien, Finn Egil Skjeldestad.

Han påpeker at abort uansett aldri vil være noe lett valg å ta for kvinner, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere