*Nettavisen* Nyheter.

Lettet French, men forberedt på et nytt år i fangenskap

Kinshasa (NTB): Joshua French er glad over støtten fra norske myndigheter og håper det går mot en løsning etter over fire år i Kongos fengsler. Likevel tar han høyde for et nytt år i fangenskap.

14.12.13 23:44

Det er lørdag i Ndolo-fengselet i Kinshasa. For andre dag på rad har Joshua French fått besøk av Norges spesialutsending Kai Eide. På nytt fikk de to en times tid sammen i skyggen av et telt oppslått midt på lufteplassen i fengselet. Verken French eller Eide vil fortelle om hvilke møter som allerede er gjennomført eller de neste trekkene i arbeidet med å få den norske 31-åringen ut av fengsel.

- Vi kan ikke si noe om dette nå, men jeg er glad og det føles godt at noen stiller opp slik staten gjør for meg nå, sier French til NTB etter at møtet med Eide er avsluttet.

Sittende i det som er ølbaren i fengselet, som er åpen på søndager for dem med penger, forteller French om tiden etter at Tjostolv Moland døde i august og hvordan han helt uventet ble tiltalt for drap på sin mangeårige venn den 6. desember. Eide har kommet inn som et sterkt diplomatisk kort i prosessen med å få French ut av fengselet i Kongo.

- Nå er det desember 2013, er du hjemme i Norge før ett nytt år er gått?

- Nei, jeg tror jeg fremdeles er her om ett år. Denne saken endres hele tiden, sier French.

Den nye regjeringen har grepet fatt i skjebnen til vestfoldingen som er dømt til døden og har sittet fengslet siden 2009. Fredag uttalte også statsminister Erna Solberg (H) at utenriksminister Børge Brende (H) er parat til å reise til Kongo på kort varsel dersom situasjonen i forhandlingene skulle kreve det. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.