Gå til sidens hovedinnhold

Lettet og glad

Ahmad Abasnajad var ute og handlet på Obs Økern da han ble stoppet og beskyldt for tyveri av personalet. Vi gjorde en stor feil, innrømmer Obs-sjef Stig Aulie.

ØKERN: Det var lørdag 19. mai at Ahmad Abasnajad hadde tatt turen til Obs Økern for å handle. Legen, som er politisk flyktning fra Iran, handlet et par flasker vann og litt andre småsaker.
Omtrent samtidig som Abasnajad befinner seg i nærheten, tar en annen person en halvliter Cola ut av et kjøleskap, heller nedpå og kaster flaska i en søppelkasse ved frukt- og grøntavdelingen. Dette blir observert av en ansatt, som tilkaller vekter. Uheldigvis for Abasnajad forveksler den ansatte de to personene, og mens brustyven går fri, blir Ahmed stoppet av vekteren og tatt med til vaktrommet.
Den ansatte var 100 prosent sikker på at det var riktig mann, forteller butikksjefen.

Forferdelig

Ahmad Abasnajad blir fortvilet når vekteren stanser ham og ber han følge med til vaktrommet.
Som radikal politiker har jeg jobbet mot det iranske prestestyret, og jeg fryktet at dette på en eller annen måte kunne ha en sammenheng med mitt politiske virke. Iran er kjent for å bruke mye penger og krefter mot sine motstandere, forteller Abasnajad.
Han hadde ikke stjålet noen Cola og skjønte ikke hva som skjedde.
Jeg følte meg ikke trygg på å komme ut. Jeg ble ikke trodd da jeg fortalte at det ikke var meg, og hele situasjonen var forferdelig, forteller Abasnajad.
Vekteren, som opptrådte ordentlig og høflig, viste Abasnajad den tomme Colaflasken og sa det var han som hadde drukket den. Abasnajad protesterte og nektet å undertegne politianmeldelsen vekteren ville ha ham til å underskrive.
Jeg kommer fra et samfunn med mye urettferdighet og korrupsjon, og nektet å signere. Istedenfor ba jeg vekteren ringe politiet, sier Ahmad Abasnajad.
Vekteren gjorde det han ba om, men politiet hadde ikke kapasitet til å komme.

Feil mann

Etter at Abasnajad hadde fått forlate stedet og fortalt Østkantavisa om saken, satte Obs-sjef Stig Aulie seg ned og så gjennom opptak fra overvåkingskameraene. Etter mange timer foran skjermen skjønte han at det var skjedd en stor feil.
Etter å ha sett gjennom opptakene var vi sikre på at det ikke var Abasnajad som hadde stjålet Colaflasken, og vi beklager sterkt forvekslingen som skjedde. Ekstrahjelpen som forvekslet de to er veldig lei seg. Noe slikt har aldri skjedd i de syv årene jeg har jobbet her, sier Aulie.
Hypermarkedssjefen forteller at Obs nå vil gå gjennom rutinene for at slikt ikke skal skje igjen.
Alle ansatte vil bli informert på et personalmøte, og i framtiden skal den ansatte som observerer tyveri selv ta arbeidet med anmeldelse. I dette tilfellet hadde ikke vekteren sett episoden, og baserte seg utelukkende på hva ekstrahjelpen mente å ha sett, sier Aulie.
Abasnajad selv er veldig glad saken fikk en løsning. Han er glad Obs Økern har tatt saken seriøst og trukket anklagene tilbake.
Det føltes som et helvete da det sto på, men slike ting kan skje. Jeg aksepterer unnskyldningen. Nå er jeg bare lettet og glad, sier Abasnajad til Østkantavisa.
Vi beklager sterkt forvekslingen som skjedde
Stig Aulie, hypermarkedssjef

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis