Lettet over norsk mottakelse av Breivik-forestilling

Oslo (NTB): Den danske teatergruppen bak forestillingen om Anders Behring Breivik følte seg godt mottatt av det norske publikummet lørdag.

Den omstridte danske teaterforestillingen kom denne helgen til Oslo for i alt to forestillinger på Dramatikkens Hus.

Skuespiller Olaf Højgaard, som spiller Breivik i den rundt halvannen time lange teatermonologen, og regissør Christian Lollike, var nervøse før den norske premieren, men ble lettet over publikums mottakelse under lørdagens forestilling, forteller pressemedarbeider Jeannie Heltrop ved CaféTeatret til NTB. Det er det København-baserte teateret som står bak oppsetningen, som har blitt forsøkt stoppet av pårørende etter 22. juli.

- Det var en veldig god opplevelse. Vi opplevde at stemningen blant publikum var god. Folk var avslappet og kunne også le på steder hvor det var komiske elementer, noe det danske publikummet har vært mer tilbakeholdne med. Vi snakket mye etter forestillingen om hvorfor det var slik. Kanskje det handler om at nordmenn har kommet lenger i sin bearbeidelse av hendelsene, sier Heltrop.

Forestillingen hadde premiere i København 15. oktober, og fikk en blandet mottakelse. Enkelte norske anmeldere mente forestillingen falt ned på feil side av det spekulative, og mente den ikke ga noen ny innsikt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.