RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lev ut sexfantasiene

Sist oppdatert:
Dagdrømmer du om sex og lar fantasien løpe løpsk, så ikke føl deg alene. De aller fleste har sex-fantasier, og det kan være sunt å leve dem ut.

Fantasier er dagdrømmer og forestillinger. Drømmetanker som vi alle har, på et eller annet nivå. Å fantasere er en fundamental del av menneskenaturen som sees på som sunt fra barndommen av. Dessverre slutter vi å la fantasiene flyte når vi blir voksne, og aller minst leve de ut. Men undertrykte fantasier og forestillinger kan komme til uttrykk når vi sover i nattedrømmene.

Forstå fantasiene
Seksuelle fantasier er noe de aller fleste har i større eller mindre grad. Dessverre er det noen som undertrykker sine forestillinger og skammer seg. Ander kan føle seg svært ukomfortable med sine egne fantasier og frykte at det er noe galt med dem hvis de drømmer om noe som kan virke unormalt for andre.

Seksuelle fantasier kan uttrykke aspekter ved vår underbevissthet. En fantasi om å være underdanig eller passiv kan være linket til et ønske om å oppleve seksuell tenning uten å være personlig ansvarlig. Men fantasier er simpelthen noe vi kan bruke for å leve ut tankene, uten å gjøre det i virkeligheten. Som å ha sex på et offentlig sted eller med en spesiell person. Og de kan tenne oss nettop fordi de ikke er virkelige.

Å fantasere om andre
Noen hevder hardnakket at bare å fantasere om en annen er utroskap hvis man er i et forhold, eller at det uttrykker at man er lei partneren sin.

Det er faktisk sjeldent tilfelle. Det viser seg at de som har frodige fantasier ofte er mest fornøyd, kjærlig og tillitsfull i et forhold. Det må sees i lys av at hjernen utforsker plasser der kroppen ikke har intensjoner om å gå på besøk.

Fordelene med fantasier
Sex starter som regel i tankene. Frie forestillinger kan lede til at du er klar for sex før noe fysisk intreffer. Begjæret øker og du blir lettere opphisset. Flere oppdager at fantasier kan gi ny giv i et langvarig forhold. Det kan spesielt være nyttig hvis partneren din ikke er så seksuelt eventyrlysten som deg. På den annen side, hvis du syns det er pinlig å eksprimentere i senga så gir fantasiene en mulighet for større spillerom. Se det som en forsøksarene hvor du kan bygge opp tillitt før du lanserer noe nytt.

I psykoseksuell terapi er fantasi ofte brukt til å stenge ute negative tanker. Hvis tankene dine vandrer i hjelpeløse forestillinger eller tanker under seksuell handling, så bruk fantasien til å hente inn fokuset på din seksuelle nytelse.

Lær å fantasere
Har du problemere med å bringe fram fantasier kan du lære det! Erotisk kunst, bøker eller magasiner for enhver smak kan for noen være hjelpemidler til å få sving på fantasiene. Du finner filmer med innhold fra ren romantikk til de med klar 18 års grense.

Finn ut hva som tenner deg. Slapp av, legg deg tilbake og bygg opp dine egne personlige favoritter.

Som alltid innefor området seksualtitet, gjelder regelen om hensyn og måtehold. Noen par finner ut at å dele og leve ut sine fantasier gir stor glede, tillit og intimitet. Men det gjelder ikke for alle!

De mest vanlige fantasiene blant menn
- Å ha sex med sin nåværende partner
- Gi og få munn-sex
- Å ha sex med mer enn en person
- Å være dominerende
- Å være underdanig og passiv
- Gjennomleve en tidligere opplevelse
- Å se andre ha sex
- Å prøve nye seksuelle stillinger

De mest vanlige fantasiene blant kvinner
- Å ha seks med sin nåværende partner
- Gi og få munn-sex
- Romantiske og eksotiske steder
- Å gjøre noe forbudt
- Å være underdanig
- Gjennomleve en tidligere opplevelse
- Å bli sett på som uimotståelig
- Å prøve nye seksuelle stillinger

Kilde: BBC – Psykoseksuell terapeut Paula Hall

Siste saker fra Klikk.no:
9 sexy tips til erotisk nytelse!
Del sex-fantasier og tanker
Sexfantasier stimulerer lysten
Erotisk tøy og sexleketøy
5 "turn-ons" for menn

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere